Egy hajszállal volt jobb a Körmend

Már 13 ponttal is vezetett a FALCO, végül azonban elveszítették a vasi El Clásicót a vendégek. Bár közel állt hozzá, mégsem sikerült győzelemmel bemutatkoznia Csátaljay Gábornak. Sabáli szerint vért izzadva nyertek.

Németh István 200. magyar élvonalbeli meccsére készült. Mit hoz a sors, pont a legnagyobb rivális FALCO ellen jubilált a körmendi csapatkapitány. A találkozón hazai B-közép külön drapériával köszöntötte a kosarast.

A másik oldalon viszont nem a legjobb előjelekkel várták a rangadót. A sárga-feketék csütörtökön este edzőváltáson estek át, Nikola Lazics helyére az addigi másodedző, Csátaljay Gábor ugrott be.

A találkozó előtt egyébként a FALCO új edzőjét firtató kérdésünkre Gráczer György ügyvezető sejtelmesen csak ennyit mondott: „Hétfőn felszáll a füst…”

Előzetesen mindenki magabiztos hazai sikert várt, hiszen a forduló előtt a piros-feketék mindössze három vereséggel a tabella harmadik helyén álltak, míg a szombathelyiek 6-9-es mérleggel a kilencedik helyen tanyáztak.

Csátaljay rögtön egy váratlan húzással kezdett: Pankár helyett Szanatit nevezte a kezdőbe. Milyen jól tette! A FALCO „kisembere” remekül védekezett a Körmend egyik legjobbján, Moore-on, hasznos mezőnymunkával és négy ponttal vétette észre magát. A vendégek kezdtek jobban, 6-2-re elhúztak. Aztán feléledt a Körmend, öt és fél perc után már ők vezettek.

Érdekesnek ígérkezett a palánk alatti csata is, hiszen az a Dies és Alekszejev nézett egymással farkasszemet, akik tavaly még éppen a másik csapat sikeréért harcoltak. Aztán a játékvezetők kissé szigorú ítéleteiknek köszönhetően a fehérorosz légiós 4 és fél perc után már 3 hibánál járt, így Csátaljay kénytelen volt cserélni: hol Borszéki, hol Harazin játszott centert.
A vendégek megbízott edzője egyébként folyamatosan rotálta csapatát, igyekezett mindenkinek lehetőséget, illetve pihenőt adni. A negyed végére Kálmán is belelendült, feljött egy pontra a FALCO (18-17).

Mjus Körmend Kc - Falco Szova Kc Szombathely
Németh Istvánt köszöntötte a hazai B-közép
Unger Tamás

A Körmend görcsösen, a FALCO felszabadultan játszott. Egymásért küzdöttek a vendégek, Sabáli Balázs együttese viszont nem találta saját ritmusát. A szünetre hat pontos sárga-fekete előnnyel mehettek öltözőbe a csapatok (28-34).
Az első félidőben egyébként pocsékul dobta mindkét csapat a triplákat. A Körmendnél 0/15, a FALCO-nál 1/9 volt a hárompontos-kísérletek aránya.

2-9-cel indult a második félidő. A 23. percben 43-30-ra húztak el Pankárék. A 38 éves Kálmán László ott folytatta, ahol szerdán az Albacomp ellen abbahagyta. De jól játszott Doyne és Alekszejev is. Magabiztosnak látszó előnyüket azonban nem tudták megtartani, mert a Rába-partiaknál a három légiós: Bell, Moore és Dies is szállította a pontokat. Le is dolgozta hátrányát a háromszoros bajnok, ám Moore technikaija és kipontozódása miatt az utolsó másodpercekre visszavette a vezetést a FALCO. (52-55)

Igaz ekkor már Doyne és Alekszejev is faultproblémákkal küzdött. Egészen az utolsó másodpercekig nem lehetett megjósolni, ki nyeri a vasi El Clásicót. A 38. percben 70-70 állt az eredményjelzőn. Ezt követően hiába próbálkozott Borszéki háromszor is a jobb sarokból triplával, egyszer sem járt sikerrel, így végül három ponttal a Körmend nyerte az ádáz csatát.

Mjus Körmend Kc - Falco Szova Kc Szombathely
Kálmán extázisban: Meccsek óta a FALCO legjobbja
Unger Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport