Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

50 millióért sem helyezik szabadlábra Czeglédyt

További három hónappal meghosszabbították az előzetesben lévő szombathelyi politikus letartóztatását.

A törvényszék úgy döntött, a korábban felmerült 50 millió forintos óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra Czeglédy Csaba, írja a baloldali politikus egyik ügyvédjénere hivatkozva a HVG .

Az MTI a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjére hivatkozva azt írja, hogy a Szegedi Törvényszék másodfokú döntésében az ügyészi indítványnak helyt adva elutasította a gyanúsított kérését, hogy 50 millió forint óvadék letétele esetén letartóztatását megszüntetve bűnügyi felügyeletét rendeljék el.

A törvényszék egyetértett az ügyészséggel abban, hogy továbbra is fennállnak a letartóztatás okai, enyhébb bírói engedélyes kényszerintézkedéssel sem a bűnismétlés, sem pedig az eljárás meghiúsításának veszélye nem küszöbölhető ki.

Czeglédy Csaba
Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Ezt korábban a politikus ügyvédjei képtelenségnek képtelenségnek tartották, hiszen az érintett cégei már nem működnek, ha akarná sem tudná elkövetni a bűnismétlést, a nyomozás pedig már lezárult.

Ahogy arról lapunk is beszámolt 50 milliós óvadékért tényleg kiengedhetik Czeglédy Csabát 2018. August 27. 11:37 , 50 millió forint óvadék ellenében a Szegedi Járásbíróság megszüntette volna Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, és négy hónapra bűnügyi felügyeletét rendelné el a lakóhelye szerinti ingatlanra.

Ezt utasította most el a törvényszék a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezése nyomán.

Czeglédy Csaba letartóztatása 2018. szeptember ötödikén telt volna le.

Az 50 millió ellen egyébként Czeglédy is fellebbezett, hogy csökkentsék az óvadék összegét, hiszen zár alá vették a vagyonát, nem tudná miből kifizetni az összeget.

Czeglédy Csaba szombathelyi választókörzetében október 14-én tartanak majd időközi választást, a kampány már kezd felpörögni .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra