Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Soltész Miklós: Ma is azok ellen kell küzdeni, mint 1956-ban

Az EEFM államtitkára a szombathelyi 56-os ünnepségen párhuzamot vont Brüsszel és a KGB, a forradalom leverése és a 2006-os rendőri akciók között.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Maga az ünnepség méltóságteljesen, és az évszakhoz képest meglepően kellemes időben zajlott a Március 15. téren. Az országzászló felvonása után a Nagy Lajos Gimnázium diákjai mutatták be műsorukat, a téren a hivatalból megjelenteken kívül mintegy száz ünneplő gyűlt össze, sokan voltak a környező házak ablakaiban is.

A kísértő gondolkodásmód

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A szónok Soltész Miklós, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Minisztérium államtitkára volt. Beszédének elején egy szemtanú szavait idézte a Sztálin-szobor ledöntéséről, kijelentette, a forradalom nem csak a magyarok, hanem más nemzetek lelkét is formálta, bizonyította a magyar emberek csodálatos összefogását, szolidaritását és leleményességét.

Ünnepi műsor október 23-a alkalmából a március 15-e téren
A Nagy Lajos Gimnázium diákjai adtak műsort
Bonyhádi Zoltán

De mindig voltak köpönyegforgatók – mondta -, akik először a forradalom mellé álltak, aztán elárulták azt, mint tette a szocialista Kádár János. Az államtitkár szerint ez a gondolkodásmód máig kísérti a szocialistákat, akik kijelentik, hogy tisztelik 1956 emlékét és üzenetét, de a forradalom után 50 évvel embereket veretnek agyon és szemeket lövetnek ki.

Tavares = tovaris?

Soltész folytatta: Annak idején a szocialisták a KGB-nek írtak jelentéseket, most ugyanezt teszik Brüsszelnek, nem véletlen, hogy Tavares ( az Orbán-kormány politikáját elítélő jelentés készítője ) neve hasonlít a tovarishoz. ( Tovaris oroszul elvtársat jelent ) Annak idején embereket végeztettek ki, most ledöntik a miniszterelnök szobrát, régen propagandafilmeket csináltak, most videókat hamisítanak – mondta.

Soltész Miklós Szociális Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkár
Soltész Miklós párhuzamokat vont
Bonyhádi Zoltán

Soltész Miklós azzal fejezte be, hogy oda kell figyelni, mert most is azok ellen kell küzdeni, akik ellen 56-ban küzdöttek a magyar emberek.

Aztán csak az maradt hátra az ünnepségből, hogy a győri Arrabona légvédelmi ezred katonái alaki gyakorlatot mutassanak be. Ez volt az 56-os ünnepségsorozat első felvonása Szombathelyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Mi történt 1956-ban Szombathelyen?

Olyan nyugat.hu-s írásokat gyűjtöttünk egy csokorba, amelyek mind kapcsolódnak '56-hoz, érdemes hát újraolvasni őket.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés