Hende Csaba a szél és az eső miatt a városházán menekültkvótázott az 56-os ünnepségen

És persze volt Soros-terv is.

Rossz idő és érdeklődés hiánya miatt a szabadtéri forradalom elmaradt, aki ott volt, alig várta, hogy fedett helyre menekülhessen. Pedig készültünk a Március 15. téren kezdődő ünnepségsorozatra, ahová Hende Csaba beszédével csábították az érdeklődőket.

Zászlófelvonás október 23-a alkalmából a Március 15. téren
Szinte csak a katonák voltak
Bonyhádi Zoltán

A győri Arrabona légvédelmi rakétaezred katonáin kívül azonban alig néhányan, azok között is főleg a hivatalból kirendeltek voltak jelen. Zászlófelvonás, himnusz, aztán a szpíker bejelentette, hogy Hende inkább a városházán mondja majd el a beszédét. A katonák bemutattak egy kis alaki gyakorlatot, aztán oszolj.

Zászlófelvonás október 23-a alkalmából a Március 15. téren
Itt kellett volna beszélnie Hende Csabának
Bonyhádi Zoltán

A Fő téren egy szál lyukas zászló jelzi az ünnepet, egyetlen emberen kívül senki más nincs, igaz, jobban megeredt az eső. Megtudjuk, hogy nem meghirdetett rendezvényről van szó, ez spontán, látszik is.

Lyukas zászló a Fő téren
BZ

A hivatalos városi ünnepség

Este a városházán aztán ott van mindenki, aki számít. Puskás Tivadar polgármester is brüsszelezéssel kezdte, mert ma megint külső hatalmak akarják megmondani, hogyan és kivel éljünk. A zsákutcás vándorlást 2010-ben lezárták, és ezzel új lehetőséget kaptak. Kétezer éves történelmi múltról beszélt, meg persze Szent Mártonról, a nagyberuházásokról.

Hende Csaba visszafogottan kezdett, megemlékezett Wágner András volt polgármesterről és még az MSZP-seknek is megköszönte, hogy ott voltak a délutáni koszorúzáson. Aztán jött a kötelező rész, amibe Puskás Tivadar is belekóstolt, hogy az EU a kötelező, felső határ nélküli menekültkvóta bevezetésére készül, amit nem szabad hagyni.

Mert a magyarok szabadságszerető nép, és nem hagyjuk most sem, hogy mások mondják meg hogyan és kikkel éljünk, és hogy a fejünk felett döntsenek rólunk. Megjegyezte, vannak, akik a bevándorlók pártján állnak,

vannak, akik a hatalomért és a pénzért hajlandóak kiszolgálni idegen hatalmakat.

Azzal fejezte be, hogy mondjunk nemet a Soros-tervre.

Ennyi volt az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett hivatalos városi ünnepség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet