Negyvenöten sérültek a soproni buszok karamboljában

Piros lámpánál megálló buszba hajtott egy másik helyközi járat Sopronban. Több súlyos sérült van, a buszsofőr ellen tömegszerencsétlenség okozása miatt indítottak büntetőeljárást.

Csütörtök reggel fél 8 körül Sopronban a Győri úton a belváros irányába közlekedett Nagylózsról egy autóbusz, amikor az Ipar krt. kereszteződésében egy piros jelzésnél megállt, majd a Kisalföld Volán Répcelakról Sopronba tartó távolsági járata nekiütközött hátulról - mondta el a Nyugat.hu-nak Kovács Miklós alezredes, a Közlekedési Osztály vezetője.

Negyvenöten sérültek két busz karamboljában Sopronban
Negyvenöten sérültek két busz karamboljában Sopronban
Horváth Balázs

A buszokon több mint 50-en utaztak, nagyrészt iskolába tartó diákok. Egy buszon utazó diák a Nyugat.hu-nak elmondta, hogy a baleset után minden csupa üvegszilánk volt a buszon, több embert is összevagdostak ezek. A mentők minden a buszon utazót megvizsgáltak, a helyszínről 32 sérültet vittek kórházba, de később többen személyesen jelentkeztek ellátásra, így a sérültek száma 45-re emelkedett. Többségük könnyebben sérült, zúzódásokkal, horzsolásokkal megúszták, többeknek a szemhéja, álla, homloka repedt fel vagy vágta el üvegszilánk.

Negyvenöten sérültek két busz karamboljában Sopronban
Negyvenöten sérültek két busz karamboljában Sopronban
Horváth Balázs

Hárman súlyosan sérültek, orrcsont- illetve koponyatörést szenvedtek, valamint két sérültet nyaki gerincsérülés gyanúja miatt vizsgálnak, valószínűleg az ő sérülésük is súlyos - mondta Dr. Orbán Ferenc, a soproni Erzsébet Kórház sürgősségi osztályának vezetője. Információink szerint a balesetet okozó buszsofőr nem hivatkozott műszaki hibára, a csúszós út és a figyelmetlenség okozhatta a karambolt. A sofőr ellen tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást, a busz műszaki állapotát Győrben fogják vizsgálni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra