Hamis világmárkákat találtak szlovák kamionokban Vámosszabadinál

Két szlovák kamionban is találtak hamis árut a NAV munkatársai Győr-Moson-Sopron megyében. A 44.600 darab, 107 millió forint értékű kínai "világmárkát" lefoglalták.

Két esetben, összesen 107 millió forint értékben foglaltak le hamis ruházati termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Vámosszabadinál, miután ellenőriztek egy Magyarországra tartó, szlovák rendszámú tehergépjárművet, amely egy Kínából érkező konténert szállított.

videó a lefoglalt áru ellenőrzéséről

A rakomány – okmányai szerint – ruházati termékeket tartalmazott. A tételes ellenőrzés során a pénzügyőrök a konténerben közel 1000 darab ETNIES védjeggyel ellátott gyermekruha-együttest és több, mint 4.600 darab La Martina védjeggyel és Transformers rajzfilmfigurával ellátott szabadidőruhát találtak. A tehergépjárműben szállított jogvédelem alatt álló, több mint 14 millió forint értékű ruházati terméket a versenytárs hozzájárulása nélkül akarták forgalomba hozni, illetve a rajzfilm-figurákkal ellátott szabadidőruhák után a jogdíjakat nem fizették meg.

A dobozok kínai hamisítványokat rejtettek
NAV / nyugat.hu

Később egy szintén hamis árukkal érkező szlovák kamiont állítottak meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ugyancsak Vámosszabadi térségében.

A tehergépjármű az okmányok szerint 717 karton gyűjtőárut szállított a Távol-Keletről Budapestre. A pénzügyőrök a tételes vizsgálat mellett döntöttek, amelynek során a konténerben az eredetire megtévesztően hasonlító, 10.600 db különféle márkájú (Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Prada, Giorgio Armani) védjegyes övcsatot, 15.000 darab Gucci és Guess védjegyes övcsatot, övet, táskát, karórát és telefontartó tokot, 14.000 darab Burberry védjegyes övcsatot és kendőt találtak, összesen 93 millió forint értékben. A NAV munkatársai a két esetben az összesen 107 millió forint értékű, 44.600 darab különféle márkajelzéssel ellátott, védjegyoltalom alatt álló hamis árut lefoglalták. Az ügyben a nyomozást – áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt - a NAV pénzügyi nyomozói folytatják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra