57 Vas megyeit dobott át a palánkon az online „jegyüzér”

A jegyekért fizettek a károsultak, hogy aztán ne tudjanak bemenni a rendezvényekre.

Több Vas megyei lakos, összesen 57-en hiába kaptak a kifizetett összegért kinyomtatott jegyeket, azokkal sehová sem lehetett belépni – közölte a Vas megyei rendőrség.

Nyilvánvaló, hogy a károsultak online csalás áldozatai lettek.

Volt olyan, aki csak a - meg nem nevezett - programhelyszínen szembesült azzal, hogy átvágták, mások már a kézhezvétel után.

Az ügy részleteiről egyelőre keveset tudni, mindenesetre a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya az alábbiakat tanácsolja az áldozattá válás megelőzése érdekében.

 • Bármilyen online felületen vásárol, legyen körültekintő!
 • Amennyiben megoldható, ragaszkodjon a személyes átadás-átvételhez!
 • A rendelést megelőzően nézzen utána az eladónak, keressen rá az interneten, van-e róla vélemény, és ha igen, milyen!
 • Próbáljon meg az adott településen vagy a közelében élő ismerősökön keresztül informálódni az eladóról!
 • Olvassa el a futárszolgálat használati feltételeit, és amennyiben megoldható, az átvétel során – fizetés előtt – ellenőrizze, mi van a csomagban!
 • Abban a sajnálatos esetben, ha sikerrel jártak az elkövetők, azonnal tegyen feljelentést a rendőrségen, és jelentse be a hirdetést közzé tevő oldalon a csalást!
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sokkoló