Tizenegyen sérültek meg a szombathelyi InterCity vonaton

Csornán történt a baleset a soproni és a szombathelyi IC összekapcsolásakor.
Ütközött a szombathelyi InterCity
Ütközött a szombathelyi InterCity
Horváth Balázs

A Szombathelyről és a Sopronból induló InterCity vonatokat Csornán kapcsolják össze, innét együtt megy tovább a két szerelvény Budapestre. A baleset vasárnap délelőtt 10 óra körül történt tolatás közben az összekapcsoláskor. Az elsődleges vizsgálat szerint a a három soproni kocsit toló mozdony későn fékezett, ezért 10-15km/h-s sebességgel nekiütközött a szombathelyi kocsiknak, úgy tudjuk azért, mert a mozdonyvezető nem hallotta a rádión az utasításokat.

A vonatokon többen elestek és egy nagy térelválasztó üveg is kitörött az egyik kocsiban. Tizenegyen sérültek meg, közülük három embert a győri kórházba szállították a mentők. Az utasok a Csornáról 10:45-kor induló gyorsvonattal mehettek tovább Budapestre. A GySEV közleménye szerint még nem tudni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás történt. A baleset körülményeit vizsgálják, és az esetleges felelősség tisztázása is folyamatban van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló