Egyre jobb a burgenlandiak véleménye rólunk

Egyre jobban kedveljük egymást a sógorokkal - derült ki egy ausztriai felmérésből - írja az ORF.

Az utóbbi tíz évben sokat javult a burgenlandiak véleménye a magyarokról és ez viszont is elmondható. Jelentősen megnőtt a személyes kapcsolat: Burgenland lakosságának 46 százaléka van gyakori kapcsolatban magyarokkal. Ez 2000-hez képest hét százalék növekedést jelent. Az osztrákok véleménye általában pozitívabb lett, például a munkaerőpiac terén is. Míg 2005-ben a megkérdezettek 16 százaléka látott pozitív fejlődést, addig ma 40 százalék látja úgy, hogy pozitív irányba fejlődik a munkaerőpiac. A megkérdezettek egyetértenek abban, hogy sokkal intenzívebb együttműködésre lenne szükség, például a községek között vagy a környezetvédelem és a turizmus terén. Amit negatívan látnak az a közlekedés és a bűnözés, mégpedig a határ mindkét oldalán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet