Halálos kamionbaleset a 86-oson - szombathelyi orvos az áldozat

Egy ismert szombathelyi nőgyógyász halt meg az egyházasrádóci balesetben. Három lánya súlyos sérülésekkel került kórházba.

Frissítés (19:48)

Döbbenten nézték az egyházasrádóciak az életmentők harcát a volán mögé szorult férfi kiszabadításáért. Szolgálaton kívüli rendőr, pihenőidejét töltő mentődolgozó és orvos is a helyszínre sietett a közelből, amikor meghallották, hogy baleset történt. A különböző szervek dolgozói egy csapatként küzdöttek a sérültért. A vezető nagyon súlyos sérülései és az autó roncsolódása miatt a tűzoltóknak kifejezetten nehéz dolguk volt, hiszen közben a mentők is dolgoztak, hogy életben tartsák a férfit. Háromnegyed óra alatt sikerült kiemelni az eszméletlen sérültet, akit ezután sikerült stabilizálni, de a mentőhelikopterbe helyezés után összeomlott. Negyed óra újraélesztés után kimondták a megváltoztathatatlant: a sérült meghalt.

Halálos baleset a 86-os főúton, Egyházasrádócnál
Mindenki próbált segíteni - helyszíni képgalériánk a halálos balesetről
Tánczos Mihály

Frissítés (19:10)

Egy ismert és közkedvelt szombathelyi nőgyógyász, Dr. H.T. a halálos áldozata a ma délutáni, Egyházasrádócnál történt balesetnek. A férfi három lányával az Őrség Teljesítménytúrán vett részt. 7:40-kor álltak neki a túrának és 14:10-kor értek vissza Őriszentpéterre. Onnan tartottak hazafelé, amikor autójuk kamion elé került. A szlovák sofőr az árokszélig lehúzta a 25 tonnás szerelvényt, miközben dudált, villogtatott és vészfékezett. A sofőr feltehetőleg elaludt a volánnál, vagy rosszul lett. Fékezés nélkül ütközött a kamionnak a Citroen.

Frissítés (17:13)

Beszéltünk a szlovák kamionsofőrrel, aki elmondta, hogy a személyautó szép lassan tért át a sávjába, ő vészfékezett, dudált, de a szemből jövő autó fék nélkül belerohant. Ő arra gondolt, hogy a sofőr elaludt, vagy rosszul lett a volánnál.

Halálos baleset a 86-os főúton, Egyházasrádócnál
Halálos baleset a 86-os főúton, Egyházasrádócnál
Tánczos Mihály

A viharos szél nehezíti a helyszínelést. Úgy néz ki, a teherautót is úgy kell majd elvontatni a helyszínről.

A 25 tonnás szerelvény Spanyolországba tartott, műanyag alkatrészeket szállított. Jelenleg a roncsok eltakarítása zajlik, továbbra is teljes útzár a 86-os út érintett szakaszán.

Frissítés (16:56)

A sofőr a mentőhelikopterben a helyszínen életét vesztette.
Halálos baleset a 86-os főúton, Egyházasrádócnál
Halálos baleset a 86-os főúton, Egyházasrádócnál
Tánczos Mihály

Frissítés (16:38)

A tűzoltóknak körülbelül háromnegyed órás megfeszített munkávak sikerült kiemelni a sofőrt, a mentőhelikopter azonban nem tud felszállni, mert jelenleg helyszínen küzdenek a férfi életéért.

A nyomok alapján a Szombathely felé tartó személyautó áttért a szemközti sávba. A kamion mintegy 40 méteres féknyomot hagyott az aszfalton, a sofőr valószínűleg messzebbről észlelete a szembe jövő személyautót, egyelőre nem tudni, miért térhetett át a Citroen.

Halálos baleset a 86-os főúton, Egyházasrádócnál
A kamionsofőr messziről látta, hogy baj van, de hiába fékezett
Tánczos Mihály

Információink szerint az életveszélyesen sérült férfin kívül három lánya tartózkodott az autóban. Az ő sérüléseik is súlyosak, mellkas és lábsérüléseket szenvedtek. Egyikőjüket szintén mentőhelikopter szállította a szombathelyi Markusovszky Kórházba.

Korábban írtuk

A tűzoltók jelenleg a sofőrt próbálják kiszabadítani az összeroncsolódott autóból.

Súlyos baleset a 86-os úton
Tánczos Mihály

A Citroenben négyen utaztak, ebből két embert mentőhelikopter szállít kórházba, állapotuk súlyos, életveszélyes.

Úgy tudjuk, a kamionban nem sérült senki.

Súlyos baleset a 86-os úton
Tánczos Mihály

A helyszínen teljes az útzár. Két mentőhelikopter, négy mentő és két tűzoltóautó van a helysznínen. Kollégánk a helyszínen van, hamarosan képes beszámolóval jelentkezünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló