5 embert mentettek ki pünkösdhétfőn a Balatonból

Eseménydús volt a hosszúhétvége.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. június 6-án, azaz pünkösdhétfőn három esetben összesen öt személyt mentettek ki a tóból – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A vízirendőrök 12 óra 20 perckor a Vonyarcvashegy előtti vízterületen, a parttól mintegy másfél kilométerre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy dél felé sodródó SUP-ról segítséget kértek. A helyszínre siettek, ahol a két kislány és egy nő a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a szárazföldre, ezért mindhármukat partra vitték.

14 óra 24 perckor pedig segélykérés érkezett egy édesanyától, miszerint a 14 éves fia közel két órája kajakozni indult Siófokról és még nem ért vissza, aggódik érte. A rendőrök rövidesen a Siófok-Sóstó előtti vízterületen találták meg a fiút, akit a hajóba emeltek, és visszavitték a szüleinek.

Nem sokkal később, 19 óra 15 perckor a vízirendőröktől kért segítséget egy műszaki hiba miatt veszteglő vitorlás vezetője, ezért vontára vették, majd a balatonszemesi kikötőben biztonságba helyezték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Megtalálták a Balatonban eltűnt két fiatal holttestét

Szombaton késő délután indultak úszni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek