Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

5 fantasztikus hely Fokvárosban, amit Neked is látni kell

A különleges úti célok iránt érdeklődők számára Fokváros ideális választásnak bizonyul. A Dél-afrikai Köztársaság déli részének turisztikailag frekventált területén fekszik a város, amely nem csak a legfinomabb friss tunahal étkeiről híres, hanem rengeteg pingvinjéről és persze idegenforgalmi nevezetességeiről is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

1662-ben Jan van Riebeeck holland telepes itt hozott létre egy állomást az Európa és a keleti világ között közlekedő kereskedőhajók számára. Idővel pedig indiai, brit, holland, maláj és törzsi kultúrák keveredéséből létrejött az a nagyváros, amelyet méltán nevezhetünk Afrika legkülönlegesebb területének. Nézzünk most a statravel.hu gyűjtésében 5 olyan nevezetességet, amelyet semmiképpen nem érdemes kihagynod akkor, ha Fokváros az úti cél!

A város fölé magasodó Asztal-hegy

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Fokváros legnagyobb látnivalója kétségkívül az Asztal-hegy. A hazai Kékestetőnél alig magasabb, mégis igazán egyedi látványként tárul az utazó elé. Nevét onnan kapta, hogy teteje tulajdonképpen egy teljesen egyenese fennsík, amely egyébként természetvédelmi terület. A vállalkozó kedvűek közel négy órás túrával mászhatják meg a helyet, de természetesen van könnyebb módja is ennek. A világ legmeredekebb kabinos felvonójaként üzemel az a függő sikló, amely fent megfordul, hogy lefelé utazva a turisták gyönyörködhessenek a tényleg nem mindennapi látványban.

statravel.hu
Nyugat.hu

Victoria &Alfred Waterfront: Fokváros szórakozó negyede

A vízparti szórakozó negyed nem csak a jachtok számára alkalmas belső kikötőt foglalja magában, hanem a kompok is innen szoktak indulni a Robben Island-re. A pezsgő nappali és éjszakai életről számtalan üzlet, kávézó, kocsma és persze remek étterem is gondoskodik. Itt látható egy az eredeti állapotában helyreállított világítótorony is, amelynek lábán rendszerint fókák napoznak.

A sok színes épület, szálloda mellett szórakozási lehetőség is akad bőven, hiszen két luxus mozi, egy szabadtéri amfiteátrum és persze óceán-akvárium is várja a turistákat. Afrika legnagyobb akváriumában a két óceán élőlényeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik rajonganak a bohóchalakért és a cápákért.

Kompos kirándulás a Robben szigetre

Már a kőkorszakban is lakott terület volt a Fokvárostól 12 km-re elterülő Robben sziget. Az egy kilométer lapos sziget alig fekszik magasabban a tenger szintjétől, s egykoron lepratelepként, majd utána politikai foglyok számára börtönként üzemelt.

A szervezett kirándulások során megtekinthető a börtönmúzeum és bepillantást nyerhetnek a látogatók a valamikor Nelson Mandelának is otthont nyújtó börtön életébe. Mindenképpen említést érdemel a sziget élővilága is, ugyanis a fókákon és a madarakon túl a múlt század óta betelepített antilopok és óriásteknősök uralják területét.

Paradicsomi, ám mégis veszélyes strandok

Fokváros környékén találhatóak a világ legjobb strandjai. Az azúrkék víz, a fehér homok és a páratlan naplementék felejthetetlen élményeket kínálnak a turistáknak. Ugyanakkor érdemes óvatosnak lenni, ugyanis a két óceán találkozása igen kedvező a cápák számára. Ennek ellenére, ha a strandmesterek engedik, akkor biztonságosan lehet fürdőzni és szörfözni a környék vizeiben.

A Kirstenbosch Botanikus Kert

Fokváros központjától délre terül el a csodálatos park, amely az Asztal-hegy lejtőjén fekszik. 1913-ban került kialakításra, és ez volt az első olyan botanikus kert világszinten, amely kifejezetten egy ország őshonos növényeit hivatott védeni. Akár vezetett túrán keresztül is lehetőség nyílik felfedezni a buja növények egyvelegét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés