Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára

Kiemelték, hogy senkinek sem természetes kötelezettsége egyedül ellátnia ezeket a feladatokat, hanem a lehető legegyenlőbb módon kell megosztani őket.

A portugál legfelsőbb bíróság döntése szerint egy férfinek 60 ezer eurót, vagyis több mint 20 millió forintot kell fizetnie volt élettársának a 30 éven át végzett házimunkáért cserébe. A nő ennyi időn keresztül látta el a ház körüli teendőket, és főzött a férfi számára.

A LUSA hírügynökség beszámolója szerint a bíróság úgy ítélte meg, hogy ha kizárólag vagy alapvetően a pár egyik tagja végzi a házimunkát anélkül, hogy kompenzálnák érte, abból a másik fél húz hasznot. Kiemelték, hogy senkinek sem természetes kötelezettsége egyedül ellátnia ezeket a feladatokat, hanem a lehető legegyenlőbb módon kell megosztani őket.

A nő legalább 240 ezer eurót kért a per során, de az elsőfokú bíróság ellene ítélt. A fellebbezést követő, újabb ítéletben már neki adtak igazat, de a kártérítés összegét csökkentették. Ezután a férfi fordult a legfelsőbb bírósághoz, ahol helybenhagyták a 60 ezer eurós döntést. Az összeg megállapításakor a minimálbért vették figyelembe. - írja a 444 .

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra