HÖOK: ne csökkentsék a felsőoktatási keretszámokat!

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája levélben fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, azt kérve: vizsgálják felül a keretszámok megállapítására tett javaslataikat, különös tekintettel azon képzési területekre, amelyeken a tervezet szerint nem indulna állami ösztöndíjas képzés.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az előterjesztésről szóló információik szerint a jogi és igazgatási, a gazdaságtudományi, valamint a művészetközvetítés képzési területeken kizárólag önköltséges finanszírozási formában lehetne megkezdeni a felsőoktatási tanulmányokat 2013-ban. Eszerint a legkiválóbb diákok számára sem lenne lehetséges, hogy az érintett szakokon fizetési kötelezettség nélkül diplomát szerezzenek. Kiemelte: a HÖOK továbbra sem fogadja el az államilag finanszírozott keretszámok csökkentését, hiszen ezáltal a felsőoktatáshoz való hozzáférés lehetősége még tovább szűkülne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek