700 ezer szavazót veszített a Fidesz a választások óta

De az ellenzék szavazótábora nem gyarapodott jelentősen . közölte a Závech Research.

A Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a választások utáni hónap 46 százalékos (3,7 millió szavazó) támogatottságához képest sokan elfordultak a Fidesztől. Jelenleg 37 százalék támogatja a kormánypártot, ami 3 millió támogatót jelent - írja a hvg.hu .

A Fidesztől elfordult választók azonban nem az ellenzék mögé álltak be, hanem a bizonytalanok táborát gyarapítják, ami május óta 20-ról 26 százalékra, félmillió fővel bővült.

Forrás: Závecz Research

Az ellenzék legerősebb pártja a Demokratikus Koalíció, májusban 9, most 10 százalékot ért el a teljes választók között. A Mi Hazánk 5 százalékról 6 százalékra erősödött. A Momentum május óta tartja az 5, az MSZP a 4 százalékot. A Jobbik tábora egy hajszállal csökkent, 5-ről 4 százalékra. Az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Párbeszéd támogatóinak aránya egyforma: 2-2 százalék.

A kutatóintézet szerint ezek az adatok azt jelzik, hogy a jelenlegi Fidesz-kormány eddigi döntései, a válságkezelési lépések főleg az alacsonyabb társadalmi státuszúak, a munkaerőpiacon rosszabb helyen dolgozók, az átlagosnál nehezebb körülmények között élők ellenérzéseit váltották ki, zömmel ők távoztak a támogatók közül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet