Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Harmadfokú árvízvédelmi készültség a Rábán

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ma délben 441 cm-es vízállás mellett harmadfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Rába körmendi szakaszán. A magas vízállás miatt a 86-os számú főút mellett a tegnapi napon kiépített ideiglenes védmű megerősítése vált szükségessé.

A folyó Körmendnél továbbra is árad. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Rába tetőzését az érintett szakaszon ma délutánra várja 460 cm körüli vízállással.

A 86-os számú főút Rába folyó és a Csörnöc-patak közötti szakaszán a magas vízállás közvetlenül veszélyezteti a közlekedés biztonságát. Emiatt a tegnap kiépített védművet a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembereinek irányításával homokzsákokból álló nyúlgáttal erősítik meg, mintegy 3500 homokzsák felhasználásával.

Védekezés a 86-os úton
Katasztrófavédelem

A Körmend belterületén lévő „régi” Rába-hídat a folyó áradása miatt délután fél kettőtől lezárták, a közúti forgalmat a 86-as számú főútra terelik.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi megbízottjai az önkéntes tűzoltó egyesületek bevonásával megszervezték a térségben a figyelőszolgálatot, továbbá előkészítették az esetleges további védekezéshez szükséges erőket, eszközöket.

A közútkezelő által korábban lezárt mellékútvonalakon a korlátozás továbbra is érvényben van.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a közlekedőket, hogy az érintett útszakaszokon a korlátozásokat tartsák be! A megyében elzárt település továbbra sincs

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek