Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mozgalmat indított a tizenegy éves kislány, aki több női szuperhősért reklamált

Az egyik legnagyobb képregénykiadónak írt levelet, miszerint túl kevés a szupernő – köszönetképp őt is megrajzolta a DC Comics.

Rowan Hansen egy ötödik osztályos kislány, az amerikai Illiois-ból. Első ránézésre éppen olyan, mint kortársai, azonban ez a hölgyemény valamivel mégis kitűnik a tömegből. Kiskora óta imádja a képregényeket és nemrég feltűnt neki valami, valami számára zavaró – túl kevés a női szuperhős. De vajon miért van ez így? Mi sem természetesebb, a kislány úgy döntött, hogy levelet ír a DC Comics-nak, az egyik legnagyobb képregénykiadónak, hogy tőlük kapjon választ. A kiadó nem csak, hogy válaszolt a Twitteren, de még meg is ajándékozta Rowant.

Rowen, mint a legújabb szuperhős
www.people.com

Mint levelében is leírta, Rowan évek óta a képregények és szuperhősök fanja. Azonban ahogy telt az idő, rájött, hogy valami mégis hiányzik a lapokról: a nők. Persze ott van Wonder Woman, de ő csak kevésszer van a színen. Nem hagyta nyugodni a gondolat, mi lehet ennek az oka. Eldöntötte hát, hogy magának a kiadónak ír, így első kézből kaphat magyarázatot. Először maga sem hitte, hogy válaszra méltatják, de azért a halvány reménysugár ott volt.

Imádom a képregényeiteket, de még jobban tudnám szeretni, ha több lány szereplő lenne. Megkérdezetem néhány ismerősömet, hogy néznek-e filmeket, vagy olvasnak-e olyan képregényeket, ahol nők a hősök, és a válasz az volt, hogy igen. Kérlek, tegyetek valamit! A lányokat is érdekli a dolog.

– olvashatjuk a részletet Rowan leveléből a People cikkében. Édesapja a helyi egyetemen professzor, de még ő is elgondolkodott, amikor a kislány megkérdezte tőle, miért mindig Superman kapja el Wonder Womant és nem fordítva. Hogy több figyelmet kapjon az ügy, posztolta lánya irományát, amire rövidesen meg is érkezett a válasz.

A DC Comics válasza és a kép, amin Rowan menti meg a világot
www.people.com

A DC Comics személyesen reagált a Twitteren, szinte azonnal. Megköszönték az észrevételt és megnyugtatták Rowant, hogy már tervben és készülőben vannak olyan produkciók, amelyekben végre a – mondjuk így - gyengébbik nem is szerephez jut. Bizonyítékként egy ajándékkosarat küldtek a lánynak, tele minden jóval, és ami a még menőbb: megrajzolták, mint a legújabb szuperhősnő, aki már ilyen fiatalon a feminista mozgalmak élére állhatna.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra