Ralizzunk!

Nemrég Szombathelyen rendezték meg a rali bajnokság egyik futamát. Íme, a szuper kis járgányok, és egy kis ízelítő, miért is másak ezek az autók...

A motor maga felismerhető, persze alaposan feltuningolt, alap a turbófeltöltő, az extra méretű hűtő és légbeömlők. A gyújtást vezérlő rendszer teljesen más, mint a szériakocsiknál.

A tengelyek, a csapágyak is mind-mind speciálisak. Az üzemanyagtank majdnem kétszer akkora, mint normál esetben. Itt minden a száguldást szolgálja. Az autó ereje akár az ötszöröse is lehet a normál változatnak.

Különlegesen erősített és kikönnyített a kasztni, valamint a kerekek. A belső sem a megszokott. Az utastérben nem a kényelmen és az ergonómián van a hangsúly, hanem a célszerűségen. Rengeteg a műszer, de minden felesleges és éghető anyag hiányzik az utastérből. Az ülések méretre készíttettek, testre álló kagyló alakúak. Ezekhez speciális négypontos biztonsági övek tartoznak (a szériakocsiknál két ponton vannak az övek rögzítve).

Az autó teljesen becsövezett, ami azt jelenti, hogy egy esetleges borulás esetén nem sérül a kimerevítette utastér. A fékek is sokkal erősebbek a hatalmas terhelés miatt. A sebességváltó 6 fokozatú szekvenciális, ami annyit tesz a váltáshoz nem kell külön kuplungolni, és a váltókart előre-hátra mozdítással használjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria