Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

969 gyalogosgázolás történt tavaly gyalogátkelőhelyeken, ebből 22 Vas megyében

A 969 gyalogosgázolásból 39 volt halálos kimenetelű, és 10-ből 9 gázolás fényjelző nélküli gyalogos-átkelőhelyen történik.

Ezek az adatok abból a táblázatból derültek ki, melyet Székely Sándor országgyűlési képviselőnek küldött a rendőrség, amikor a zebrás gázolások kapcsán kérdezte őket. "Négyből három halálos baleset szintén fényjelzés nélküli zebrán történt 2019-ben" - írta a Facebookon a Szolidaritás képviselője, aki parlamenti eseti bizottságot is kezdeményezett az ügyben.

Székely Sándornak megoldási javaslatai is vannak. Úgy véli,

 • a zebrákat az utcai közvilágítási előírástól 30 százalékkal nagyobb fényerővel kellene megvilágítani,
 • országosan újra kellene festeni az átkelőket,
 • minden lámpás átkelőhelynél hangos jelzéssegítőt kellene kialakítani,
 • ezeket integrálni kellene a Google Mapsbe és a Waze-be,
 • valamint 40 km/h-s sebességkorlátozást kellene bevezetni minden oktatási intézmény 300 méteres sugarú körében a gyalogátkelőhelyeknél.
 • A rendőrség egyébként reggel közölte, hogy Fejér megyében három gyalogos ütöttek el 24 óra alatt két balesetben. Az egyik baleset egy zebránál történt, míg a másik esetben a szabálytalanul áthaladó gyalogost ütötte el egy autós. A részletekből kiderült, hogy Székesfehérváron a Molnár köz egyik kereszteződénél közlekedett autójával 2020. január 28-án délután egy 50 éves hartai lakos, aki a gyalogátkelőhöz érve nem vette észre az éppen áthaladó férfit és nőt. A párt a figyelmetlen autós elsodorta, aminek következtében a gyalogosok megsérültek.

  Gyalogosgázolás Székesfehérváron
  Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sokkoló