Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Meghalt Haás Vander Péter színművész

Ötvenkét éves korában hétfőn este elhunyt Haás Vander Péter, Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész - tudatta a család a Facebookon.

Mint írják, a művész temetéséről később adnak tájékoztatást. A halálhírt elsőként közlő Színház.hu szerint a színész hosszan tartó betegség után hunyt el.

Haás Vander Péter 1963. február 5-én született Győrben. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1989-től 1990-ig a József Attila Színházban játszott. Az Arany János Színház tagja volt 1990 és 1994 között, majd 1994-től a Tivoli Színház színésze volt. A művész 1996-tól a teátrum megszüntetéséig, 2012-ig a Budapesti Kamaraszínházban játszott.

Haás Vander Péter pályafutása során számos darabban bizonyította tehetségét, legyen szó Shakespeare-ről vagy Moliére-ről, vagy éppen Stephen King Dolores című regényének színpadi feldolgozásáról.

Több mint húsz éve szinkronizált, számtalan film és sorozat főszereplőjének adta a hangját. Ő szinkronizálta többek között a Spartacus ban Kirk Douglast, a Terminátor ban Michael Biehnt, A szakasz ban Tom Berengert, a Forrest Gump ban Gary Sinise-t, A téglá ban Alec Baldwint, a Mamma Mia! -ban pedig Stellan Skarsgardot. Az ő hangján szólalt meg például a Dexter címszereplője, Michael C. Hall, a Melrose Place -ben Jack Wagner, a Carnivale - A vándorcirkusz ban Clancy Brown, a Rex felügyelő ben Tobias Moretti, a Szex és New York ban pedig John Corbett. Munkája elismeréseként 2009-ben Jászai Mari-díjat kapott.

Haas Vander Péter
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra