Kilencéves lány lőtte le az oktatóját

A családi kiruccanás végződött tragédiával.

Szokatlan és tragikus baleset történt Arizonában, az Egyesült Államokban. Egy kilenc éves kislány egy véletlen mozdulattal lelőtte az oktatóját. A korábban katonaként szolgáló férfit egy Las Vegasban lévő kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni.

A 39 éves Charles Vacca, fegyveres oktató a lány mellett állt, amikor a baleset történt, fejét több lövés is érte. A család egy nyaralás keretén belül látogatott el az arizonai birtokra, ahol harminc hektáros területen bárki kipróbálhatja magát egy szabadtéri lőtéren. A turisták több mint húsz féle fegyver közül választhatnak, szülői felügyelettel akár a gyerekek is megmutathatják, mit tudnak - akár már nyolc éves kortól.

A családapa és ex-katona lőni tanítja a 9 éves lányt
www.dailymail.co.uk

A The Guardian leírása alapján a férfi a kislány mellett állt és úgy magyarázta neki mit, és hogy csináljon. Amíg a lövéseket egyesével adták le a gépfegyverrel nem is volt semmi gond. A tragédia akkor történt, amikor az oktató automatára állította az Uzit.

A lány meghúzta a ravaszt és a fegyver valószínűleg ekkor visszarúgott, a kislány már nem tudta irányítani azt, a következő lövések eltalálták a férfit. Az oktatót a fején érték a lövések, azonnal egy közeli kórházba szállították, de segíteni már nem tudtak rajta.

Arizonában a törvények szerint kiskorú nem vehet kézbe fegyvert, kivéve, ha biztosított a szülői felügyelet – ez jelent esetben így volt. A helyi seriff szerint az Utolsó Megálló névre hallgató lőtér ellen nem folyik eljárás, ők maguk pedig még nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű