A hideg és az eső sem jelentett akadályt – Játszótéravató partit tartottak Herényben

Még nyáron gyűlt össze csaknem kétmillió forint új játékokra. Anyukák, apukák fogtak össze.

„A nyári jótékonysági pikniken összegyűlt adományokból felújítottuk, bővítettük játszóterünket, amelyet szeretettel osztunk meg másokkal is. Játszótéravatót tartunk” – olvashattuk egy Facebook-esemény felhívásában a közelmúltban.

Még nyáron számoltunk be Összefogott a szombathelyi közösség: 1,5 milliót dobtak össze a játszótér felújítására 2023. July 03. 16:09 arról, hogy egy maroknyi helyi lakos úgy döntött, saját kezébe veszi a Herény városrészben Szombathelyen, a Tulipán és a Hóvirág utcák sarkán található játszótér sorsát.

Herényi játszótér avatása
Sütemény, forró tea, zsíros kenyér is volt. További képekért kattintson.
Bonyhádi Zoltán

Még meleg időben szerveztek nagyszabású jótékonysági programot ételekkel, italokkal, szórakozási lehetőségekkel. Nemcsak a környékről, de távolabbi városrészekből is sokan mentek és adakoztak.

Csaknem kétmillió forint gyűlt össze. Horváth Gábor, a városrész fideszes önkormányzati képviselője ötszázezer forintot ajánlott fel, László Győző alpolgármester pedig százezret.

Herényi játszótér avatása
Nem számított a hideg, sokan kipróbálták az új játékokat
Bonyhádi Zoltán

Az adományokból hatszögletű mászókát, mérleghintát, egyensúlyozó játékot, asztalt, padokat, napvitorlát is vásároltak. A Szompark megjavította az eltörött forgó játékot.

Körben babérbokor cserjéket ültetnek majd el.

Herényi játszótér avatása
Ilyen most a játszótér
Bonyhádi Zoltán

A Mikulás is megérkezett, aki nemcsak szaloncukrot osztott a gyerekeknek, hanem azt is megígérte, ha meghúzzák a szakállát, akkor esni fog a hó. Voltak, akik vállalkoztak erre, és végül is, betartotta az ígéretét.

Herényi játszótér avatása
A Mikulás sem hagyta ki a parit
Bonyhádi Zoltán
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet