Döglött teheneket ásott el szomszédja telkén egy törökbálinti politikus

El kellett volna szállíttatnia az elhullott állatokat.

Nem tudni miért, de elpusztult Bruder Márton törökbálinti ellenzéki képviselő két tehene. De a gazdálkodással is foglalkozó politikus ahelyett, hogy szabályszerűen elszállíttatta volna, a tetemektől úgy szabadult meg, hogy elásta a szomszéd gazda földjén – írta a Blikk.

Az érvényes szabályozás szerint a nagy testű kutyánál termetesebb állatok maradványait hatóságilag kijelölt céggel kell elszállíttatni azóta, hogy egy uniós rendelet miatt megszüntették a dögkutakat.

A két tehén földi maradványait a helyi vadász találta meg a Hosszú réti kaszáló területén, és értesítette a földterület használóját. A gazda rögtön tudta, hogy a szomszéd Bruder Márton jószága hullott el. A gazda nem érti, szomszédja miért nem a saját területén intézkedett a tetemek sorsáról.

A férfi később meglátott egy munkagépet nem messze a tetemektől. Mint kiderült a közeli bozótosnál a képviselő megbízásából a gépkezelő ásta el épp a maradványokat.

Bruder Márton a Blikknek azt mondta, nem akart ő eltitkolni semmit, kényszerűségből ásatta el a tetemeket.

„Aznap 38 fokos hőség volt és péntek, a szállító cég hétfőn jött volna leghamarabb. Nem hagyhattam ott ilyen körülmények között a teheneket. Állatorvos megállapította, hogy felfúvódás okozta a halálukat. Ő javasolta, hogy átmenetileg mindenképp fedjük be valamivel, amíg el nem szállítják. Amikor napokkal később megérkezett a szállító cég, egyben már nem tudta volna kiszedni a gép, ezért nem volt lehetséges elszállítani a tetemeket."

Dr. Gubis János állatorvos a lapnak megerősítette, biztosan nem valamilyen veszélyes marhavész volt a halál oka.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet