Focimeccsen esett össze egy játékos, újraélesztették

Mentőhelikopter szállította kórházba.

Focimeccs közben lett rosszul az a 40 év körüli játékos, akihez vasárnap délután Komárom-Esztergom megyébe kérték a mentők gyors segítségét. A férfi mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd játék közben hirtelen összeesett. Csapattársai azonnal a segítségére siettek, mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálták, de a focista már nem lélegzett - írta az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, miközben instrukciói alapján a bejelentők rögtön megkezdték az újraélesztést, amihez a pályán kihelyezett félautomata defibrillátort is használták.

A játékosok egymást váltva küzdöttek csapattársuk életéért, amihez a szurkolók közül egy szabadnapos ápoló is csatlakozott. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a férfit kritikus állapotban, légi úton szállítottak kórházba a mentők.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló