Eddig: 413 520 / 3 000 000 Ft, 29 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Heresimogatásra kijelölt hellyé nyilvánították a Hadik-lovasszobrot

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt.

„Heresimogatásra kijelölt hely” táblát helyezett el az MKKP a Várban található Hadik András lovasszoborhoz. Ezzel a táblával válaszoltak a Lázár János vezette minisztérium korábbi levelére.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Nem tetszik a minisztériumnak, hogy a turisták a Hadik-lovasszobor heréjét simogatják a Várban September 16. 12:47 az Építési és Közlekedési Minisztérium levelet küldött a Budavári Önkormányzatnak, szerintük a Várban található Hadik András lovasszobor bemutatása egyes idegenvezetők által sok esetben nagyon méltatlan módon történik.

A minisztérium azt kérte hogy szüntessék meg a sértő gyakorlatot, és tegyenek oda egy táblát, felszólítva az embereket, hogy ne simogassák a ló heréjét.

Az önkormányzat válaszlevelében ismertette a lovasszoborhoz kapcsolódó hiedelem hátterét, kitért más híres szerencsehozó szobrokhoz kapcsolódó hasonló legendáriumokra, illetve jelezte, hogy ezidáig a Várban lakók nem fejezték ki nemtetszésüket a szobor simogatása miatt. Az elismerte az önkormányzat, hogy felmászni a szoborhoz valóban veszélyes.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra