Készüljetek fel! Több ezren is várhatják ma a szombathelyi Fő téren az igazi finn Mikulást

Sárváron rengetegen voltak kíváncsiak Joulupukkira. Lezárás is lesz, kordonokkal készülnek Szombathelyen.

Többezres tömeg várta Sárváron Joulupukkit a finn mikulást, aki Mikulásgyár Alapítvány meghívására idén több magyarországi városba is ellátogat. Vasárnap az első vidéki helyszínen, Sárváron, is több ezer gyermek akart találtkozni vele - írja a Sárvár Rádió honlapja.

Joulupukki Sárváron
Sárváron megtelt a Posta tér. Kattintson a további képekért!
Facebook/Sárvár Lendületben

Finn nyelven köszöntötték a gyerekek Joulupukkit, aki csokit osztott és fotózkodott a kicsikkel a színpadon. Az estét az Alma együttes koncertje zárta a Posta téren. A finn Mikulás tolmácsa segítségével egy fontos üzenetet fogalmazott meg: míg szeretteink körében boldogan töltjük el az ünnepeket, ne feledkezzünk meg azokról sem, akik egyedül töltik a karácsonyt. Informcióink szerint közben egymást taposták az emberek a téren, mert annyira akartak találkozni, fotózkodni a Mikulással.

Youlupikki Sárváron
Kattintson a további képekért!
Mész

A szombathelyi Fő térre, az Adventi Vásárba csütörtökön 17 órakor érkezik a finn Mikulás. Itt is nagy tömegre számítanak a szervezők.

Ezért azt kérik:

 • A Mikuláslátogatás helyszíne a szombathelyi Fő tér Adventi nagyszínpada. Ide fog érkezni 17 órakor Joulupukki és itt fogja fogadni a hozzá érkező gyerekeket.
 • A színpad jobb oldalán elhelyezett lépcsőn haladhatnak fel a Mikulás elé a gyerekek, majd a színpad bal oldalán elhelyezett lépcsőn hagyhatják el a helyszínt. Ez lesz tehát a színpadi haladási irány.
 • Ahhoz, hogy eljussanak a kicsik Joulupukkihoz, sorba kell állni. Ez azt jelenti, hogy a jobb oldali lépcsőhöz vezető út ki lesz kordonozva és a Mikuláshoz csak az juthat el, aki beáll a kordonok között kialakított sorba. Ennek érdekében lezárják a Kossuth Lajos utca a Hefele Menyhért utcai kereszteződéstől. A várakozó, színpadra vezető sorba itt lehet majd beállni. Kérünk mindenkit, hogy a sorba csak azok álljanak be, akik tényleg találkozni akarnak a Mikulással. Érdemes időben érkezni, mindenkitől türelmes várakozást kérnek a szervezők.
 • A legkisebbeket, 6 éves korig egy szülő felkísérheti a színpadra. A nagyobb gyerekek 6 és 14 éves kor között szülői kíséret nélkül is felmehetnek a színpadra a Mikuláshoz, egyszerre maximum 4 fő. Úgyhogy a nagyobbaknak érdemes előre 3-4 fős csoportokat alakítani.
 • A szülőknek a színpad előtt kordonnal kijelölt folyosót biztosítanak, ahonnan fotózhatnak és áthaladhatnak a bal oldali lépcsőhöz, ahol gyermeküket várhatják.
 • Annak érdekében, hogy minél több „kisember” feljusson Joulupukkihoz, 14 éves kor felett a Mikulás látogatása nem ajánlott. Kérik a „nagyobb és felnőtt gyermekek” megértését!
 • A rendezvényt a közterület-felügyelet, a Claudius Polgárőr Egyesület, a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség, a Vépi Polgárőr Egyesület, a Dobos Security Kft. és a Szombathelyi Rendőrkapitányság biztosítja majd. Kérik a szülőket, hogy a hivatalos személyek kéréseit és utasításait fogadják el a gyermekek biztonsága érdekében!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek