„Még egy kicsit vagyunk, de már nem sokáig”

A kiskanizsai nagymama több, mint ötven éve látja el a szombathelyieket zöldséggel és gyümölccsel.

A rendszeres piacra járók jól ismerik a kiskanizsai nagymamát. Bakonyi Józsefné a hatvanas évek óta ellátja a szombathelyieket saját kertjében termelt vegyszermentes zöldségekkel, gyümölcsökkel és palántákkal.

Megkértük őt, hogy meséljen nekünk arról, hogyan tudott a családja a mezőgazdaságból megélni és miként tudták több, mint 100 kilométerre lévő földjeikről heti háromszor behordani a termékeiket.

Az alábbi rövid portréinterjúban hallhatunk arról is, hogy a hatvanas-hetvenes években már péntek este elindultak otthonukból azért, hogy szombat hajnalra Szombathelyre érjenek. Megtudjuk azt is, hogy melyek a legkeresettebb termékeik, és hogy miért vállalják még mindig hetente háromszor az igencsak megterhelő piacozást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video