Seprőautó áldozatává vált Luigi, a szombathelyi kőkígyó

Olvasónk felháborodott levelet írt.

Seprőautóval szippantották fel Luigit, a szombathelyi kőkígyót, akinek hossza nyár végétől folyamatosan nőtt Szombathelyen a Dobóakadémia bejáratánál. A családok saját szórakoztatásukra, sárvári mintára egyenként megfestett kövekből kezdték el kirakni a kígyót. Októberre már hat méter hosszú volt.

Lapunk is felfigyelt a lehetséges kőkígyó szerelemre, biztattuk olvasóinkat, legyen minél hosszabb Luigi, hogy elérjen Lujzához, Sárvárra.

Kő kígyó a szombathelyi dobóakadémia előtt
Az eredeti Luigi, aki eltűnt
Mészáros D. Zsolt

Ám amíg a körülbelül 60 méteres sárvári Lujza téli álomra szenderül, a gyerekek elteszik télire (összegyűjtik a köveket), addig olvasónk levele alapján a szombathelyi „hüllő” az utcát takarító seprőautó áldozatává vált.

A felháborodott hangvételű levélben az áll, tipikus példája ez az emberi figyelmetlenségnek, pedig a kőkígyó a környékbeli gyermekes családok kezdeményezése volt, sokaknak okozott örömet a kövek festése, Luigi meglátogatása.

Valahogy éreztük, hogy ezt nem hagyják majd annyiban a környék lakói, fotósunk kiment a helyszínre, ahol újra elkezdték kirakni Luigit festett kövekből. Talán most mindenki jobban vigyáz majd rá.

Új kő kígyó Luigi
Újjászületőben Luigi
Mészáros D. Zsolt