Seprőautó áldozatává vált Luigi, a szombathelyi kőkígyó

Olvasónk felháborodott levelet írt.

Seprőautóval szippantották fel Luigit, a szombathelyi kőkígyót, akinek hossza nyár végétől folyamatosan nőtt Szombathelyen a Dobóakadémia bejáratánál. A családok saját szórakoztatásukra, sárvári mintára egyenként megfestett kövekből kezdték el kirakni a kígyót. Októberre már hat méter hosszú volt.

Lapunk is felfigyelt a lehetséges kőkígyó szerelemre, biztattuk olvasóinkat, legyen minél hosszabb Luigi, hogy elérjen Lujzához, Sárvárra.

Kő kígyó a szombathelyi dobóakadémia előtt
Az eredeti Luigi, aki eltűnt
Mészáros D. Zsolt

Ám amíg a körülbelül 60 méteres sárvári Lujza téli álomra szenderül, a gyerekek elteszik télire (összegyűjtik a köveket), addig olvasónk levele alapján a szombathelyi „hüllő” az utcát takarító seprőautó áldozatává vált.

A felháborodott hangvételű levélben az áll, tipikus példája ez az emberi figyelmetlenségnek, pedig a kőkígyó a környékbeli gyermekes családok kezdeményezése volt, sokaknak okozott örömet a kövek festése, Luigi meglátogatása.

Valahogy éreztük, hogy ezt nem hagyják majd annyiban a környék lakói, fotósunk kiment a helyszínre, ahol újra elkezdték kirakni Luigit festett kövekből. Talán most mindenki jobban vigyáz majd rá.

Új kő kígyó Luigi
Újjászületőben Luigi
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu