Taylor Swiftből vizsgáznak majd a Harvard diákjai

A popénekesnő nem először lesz egy kurzus témája.

Izgalmas kurzust hirdetett a tavaszi szemeszterre a világ egyik leghíresebb egyetemének egy professzora: Stephanie Burt „Taylor Swift és világa” címmel indít szemináriumot, amire eddig már 300 diák jelentkezett - írta a Telex.

A professzor kurzusa egyáltalán nem egyedülálló, sőt, Swift gyakorlatilag körbeturnézza a legnagyobb amerikai egyetemeket (is), a harvardi is ennek a hullámnak a része. A Stanfordon például az „All Too Well” című tízperces dal elemzésére szánnak egy kurzust, az Arizona Egyetemen szociálpszichológia kurzus tárgya lesz, a kaliforniai Berkeley „Művészet és vállalkozói tevékenység” címmel tervez kurzust a Florida egyetemen pedig storytelling órán lesz téma Swift művészete.

Stephanie Burt, a Harvard angol irodalom professzora a New York Timesnak adott interjújában azt mondta, azért indít kurzust Swiftről, mert szerinte olyan érzésekről énekel, amilyenekről az olyan nagy költők is írtak, mint amilyen például Wordsworth is, tehát csalódásról, változásról.

Burt azt mondta, a kurzuson olvasnak majd egy kis Wordsworthöt, két különböző Willa Cather-regényt, James Weldon Johnsont, de a tananyag gerincét Taylor Swift munkássága adja majd. A kurzus közben több esszét is kell majd írniuk a diákoknak, ezek közül az utolsó felel majd meg a záróvizsgának, mert a professzor nem szereti a vizsgákat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű