Vasárnaptól újra karácsonyfa lesz az egyik dunai híd

Csúcsdíszt és újdonságként speciális díszfényeket is kap.

Immár harmadik éve változtatjuk az M0-s autóúton található Megyeri híd pilonjait az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáivá - írta Facebook- oldalán a Magyar Közút.

Kiemelték, a nagy népszerűség miatt idén már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a híd két pilonja. Sőt, december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is felraknak majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfát.

A híd tavaly karácsonykor
MTI/Máthé Zoltán

Jó tanácsként azt írták az arra autózóknak:

  • ha autóval megy át a hídon, semmiképpen se álljon meg a leállósávon fotózni, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.
  • Aki szeretne pár emlékezetes képet készíteni, azt ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítsék meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthatnak a helyszínre.
  • Óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.
  • A dunakeszi mérnökség szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.
  • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu