Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem biztos, hogy sikerül összekötni az ausztriai A3-as autópályát és az M85-ös autóutat

A határmenti osztrák településektől függ a dolog.

Régi terv, hogy a magyar oldalon az M85-öst meghosszabbítják a határig, az osztrákok pedig az A3-as autópályával teszik ugyanezt. Így a két gyorsforgalmú utat össze lehetne kötni, és ezzel új összeköttetés jönne létre a magyar gyorsforgalmi úthálózat és az európai autópálya-rendszer között.

A magyar oldalon már javában zajlanak az M85-ös gyorsforgalmi út építési munkálatai. Burgenlandban megosztja a közvéleményt az A3-as autópálya meghosszabbítása és annak csatlakoztatása az M85-ös úthoz.

Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományfőnöke budapesti látogatása során megbeszélést folytatott Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárral, ahol szó volt az A3-as autópálya határátkelőig való meghosszabbításáról is - írja az orf.at

Hans Peter Doskozil a Mosóczi Lászlóval folytatott beszélgetés során hangsúlyozta, hogy a környék lakóinak beleegyezése nélkül nem hosszabbítják meg az A3-as autópályát. Így továbbra is kérdéses, hogy sikerül-e összekötni a két utat a határnál.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet