A babaváró hiteleseknek milliós büntetések jöhetnek

Eddig összesen 248 ezer pár vette fel a kedvezményes hitelt.

A feltételeket júniusig kell teljesíteni azoknak, akik az elsők között vették fel a babaváró hitelt, ugyanis letelik az az öt év, amit gyermekvállalásra kaptak.

Az rtl.hu cikkéből kiderül, hogy aki nem teljesíti a feltételeket, annak egy összegben, büntetőkamattal kell visszafizetnie az eddig igénybe vett támogatást, és a futamidő hátralévő része sem lesz könnyebb, mivel a törlesztőrészletek is megugranak.

Csak az idén több tízezer házaspárt fenyegethet a veszély, néhány hete ugyanis az illetékes államtitkár azt mondta, hogy a babavárót 2019-ben felvevő házaspárok negyede nem igazolta még a gyermekszületést. Eddig összesen 248 ezer pár vette fel a kedvezményes hitelt.

Vannak családok, ahol született gyermek, mégis elbukják a támogatást, mert a szülők elváltak nekik azonban csak a válástól számítva kell kamatot fizetniük, az azt megelőző időszakra nem. Ha a válás előtt nem született meg a gyermek, akkor a válás előtt kapott kamattámogatást is vissza kell fizetni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek