A brit és a német nagykövet szerint ténybeli torzításokat tartalmaztak a Fidesz kampányhirdetései

Vélhetően a nagykövetségek előre egyeztettek a kiállásról.

A brit és a német nagykövet szerint a Fidesz valótlanul állította, hogy országaikban bevezetnék a sorkötelezettséget. Az erről szóló, azonos szövegű posztok kedd délelőtt jelentek meg az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének, valamint a német külképviseletnek a közösségimédia-felületein - írja a hvg.hu.

Mint írták, a „Fidesz kampányhirdetései ténybeli torzításokat tartalmaztak, többek között azt állították, hogy az Egyesült Királyság és Németország katonai sorkötelezettség bevezetését tervezi, hogy az Ukrajnát támogató országok a háborút támogatják, és hogy európai szinten tervezik a sorkötelezettség bevezetését.” Azonban szerintük ezek az állítások mind pontatlanok.

Mivel a két poszt nemcsak ugyanabban az időpontban lett közzé téve, hanem a szövegük és az ahhoz kapcsolt kép is megegyezik, így vélhetően a nagykövetségek előre egyeztettek kiállásról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek