Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium Erasmus+ projektje február végén zárul

„Those who have no memory of the past cannot build the future.”

2018-ban támogatást nyert az Old roots, new stories című Erasmus+ projekt, amelyre közösen pályázott a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium három másik partner intézménnyel: a németországi Gymnasium Wertingen, a spanyolországi Gabi Pere Vergés Escola Verda, az olaszországi Liceo Scientifico Statale Riccardo Nuzzi iskolákkal.

Erasmus+
Erasmus
Munka nemzetközi csoportokban, Olaszországban.
LPI

Az együttműködés közös nyelve az angol volt, így a szövegírás és filmkészítés, valamint a külföldi társakkal történő kapcsolattartás során fejlődött a nyelvtudásuk, erősödött a kommunikációs készségük.

Erasmus
A Németországi talalkozó résztvevői.
LPI

A kultúrák közötti hasonlóságok megértését, a különbözőség elfogadását segítették azok a feladatok, amelyek a legendák, babonák és szetereotípiák kutatására és hatásáira fókuszáltak. A projektben a celldömölki gimnáziumból összesen 24 tanuló vett részt.

Erasmus
Az olasz projekttalálkozó résztvevői Ostuniban.
LPI

Minden résztvevő egy alkalommal az egyik partnerországba utazhatott, hogy az ottani iskolában a projekttémán dolgozzanak együtt külföldi társaikkal.

Erasmus
A tanulók nemzetközi csoportokban dolgoznak a feladaton Németországban.
LPI

A tanulók vendéglátó családoknál laktak, ahol idegennyelvi környezetben kommunikáltak és megismerhették a külföldi családok szokásait. A munka mellett a diákok kirándulásokon is részt vettek, melyeknek célja az volt, hogy az adott ország mindennapjaiba és kultúrájába is betekintést nyerhessenek.

Erasmus
A CBG diákjai Barcelonában.
LPI

A munka internacionális csoportokban valósult meg, ahol az általános témákat altémákra tagolva dolgozták fel a résztvevők. Az eredményeket prezentációkban mutatták be társaiknak. A magyarországi projekttalálkozóra a vírushelyzet miatt nem kerülhetett sor, így a projekt utolsó szakaszát online módon fejeztük be a partnerekkel.

Bízunk benne, hogy a pandémia elmúltával újra együtt tudunk dolgozni partnereinkkel egy újabb projekten.

Erasmus+
Erasmus+ Old roots new stories.
Erasmus+
Erasmus+
Erasmus+
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

(X)

Tovább az oldalra