Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium Erasmus+ projektje február végén zárul

„Those who have no memory of the past cannot build the future.”

2018-ban támogatást nyert az Old roots, new stories című Erasmus+ projekt, amelyre közösen pályázott a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium három másik partner intézménnyel: a németországi Gymnasium Wertingen, a spanyolországi Gabi Pere Vergés Escola Verda, az olaszországi Liceo Scientifico Statale Riccardo Nuzzi iskolákkal.

Erasmus+
Erasmus
Munka nemzetközi csoportokban, Olaszországban.
LPI

Az együttműködés közös nyelve az angol volt, így a szövegírás és filmkészítés, valamint a külföldi társakkal történő kapcsolattartás során fejlődött a nyelvtudásuk, erősödött a kommunikációs készségük.

Erasmus
A Németországi talalkozó résztvevői.
LPI

A kultúrák közötti hasonlóságok megértését, a különbözőség elfogadását segítették azok a feladatok, amelyek a legendák, babonák és szetereotípiák kutatására és hatásáira fókuszáltak. A projektben a celldömölki gimnáziumból összesen 24 tanuló vett részt.

Erasmus
Az olasz projekttalálkozó résztvevői Ostuniban.
LPI

Minden résztvevő egy alkalommal az egyik partnerországba utazhatott, hogy az ottani iskolában a projekttémán dolgozzanak együtt külföldi társaikkal.

Erasmus
A tanulók nemzetközi csoportokban dolgoznak a feladaton Németországban.
LPI

A tanulók vendéglátó családoknál laktak, ahol idegennyelvi környezetben kommunikáltak és megismerhették a külföldi családok szokásait. A munka mellett a diákok kirándulásokon is részt vettek, melyeknek célja az volt, hogy az adott ország mindennapjaiba és kultúrájába is betekintést nyerhessenek.

Erasmus
A CBG diákjai Barcelonában.
LPI

A munka internacionális csoportokban valósult meg, ahol az általános témákat altémákra tagolva dolgozták fel a résztvevők. Az eredményeket prezentációkban mutatták be társaiknak. A magyarországi projekttalálkozóra a vírushelyzet miatt nem kerülhetett sor, így a projekt utolsó szakaszát online módon fejeztük be a partnerekkel.

Bízunk benne, hogy a pandémia elmúltával újra együtt tudunk dolgozni partnereinkkel egy újabb projekten.

Erasmus+
Erasmus+ Old roots new stories.
Erasmus+
Erasmus+
Erasmus+

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

(X)

Tovább az oldalra