A Covidra hasonlító súlyos fertőzés terjed Szlovákiában

A betegség kezdeti tünetei nagyon emlékeztetnek a koronavíruséihoz, ezért csak a PCR-teszt hozhat biztos eredményt.

Súlyos bélfertőzés terjedt el az országban, különösen Szlovákia északkeleti részén – írja a pozsonyi Új Szó nyomán az infostart.hu . A kórházi betegek megnövekedett számát először a felsővízközi (Svidník) kórházban regisztrálták, ahol a betegség már a személyzet tagjait is érinti.

Martin Pytliak, a kórház igazgatóhelyettese szerint a vírusos bélfertőzésről van szó, melynek tüntetei elsősorban a hányás, és ritkábban hasmenés. Ezenkívül a beteg lázas, hidegrázás vagy reszketés is jelentkezhet. "A klinikai tünetek általában 24-48 órán át tartanak" – mondta Pytliak. A fertőzésnél mindenképp szükség van PCR-tesztre, hiszen a tünetek hasonlósága miatt, összetéveszthető a koronavírussal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek