Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DK az Európai Bizottsághoz fordult az újságírók listázása miatt

Vizsgálják meg, összhangban van-e az uniós alapjogokkal, illetve az Alapvető Jogok Európai Chartájával a független újságírók listázása.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbánék bármikor képesek alulmúlni saját magukat. Most sincs ez másképp, mikor a külügy elkezdte listázni a független újságírókat. A magyar kormányon mindig úrrá lesz a páni félelem, mikor kritikával, vagy a véleménynyilvánítás szabadságával találkozik. Ilyenkor kizárólag a legdurvább hatalmi arroganciával képes csak visszatámadni. Nincs más magyarázat arra, miért kell listát vezetni a külföldön szakmai úton, vagy továbbképzésen résztvevő független újságírókról.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A DK szerint a legsötétebb időket idézi a listázás. Magyarország legeurópaibb pártja elítél minden diszkriminatív, megfélemlítésre alkalmas listázást. Épp ezért az Európai Bizottsághoz fordulunk, hogy vizsgálják meg, összhangban van-e az uniós alapjogokkal, illetve az Alapvető Jogok Európai Chartájával a független újságírók listázása. De arra is várjuk a választ, hogy milyen konkrét lépéseket tesznek a magyarországi médiasokszínűség, az információ- és véleményszabadság megtartásának érdekében. - áll a párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés