Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DK szerint a rendőrség összejátszik a városvezetéssel Szombathelyen

Nem gyűjthetnek aláírást a párt emberei a vasárnapi boltbezárások elleni népszavazáshoz, holott az országban mindenhol engedélyezte azt a rendőrség.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rendőrség függetlenségét vonta kétségbe Szombathelyen a Demokratikus Koalíció szerda délutáni sajtótájékoztatóján, amelyen Szuhai Viktorék mellett vendégművészként Kakuk György, a párt külpolitikai szakértője is részt vett. Pontosabban nem csak részt vett, ő tartotta az egészet, igaz, az esemény témájához nem sok köze volt a külpolitikának.

DK sajtótájékoztató Kakuk Györggyel
DK sajtótájékoztató Kakuk Györggyel
BZ

A vasárnapi boltbezárásokkal kapcsolatos aláírásgyűjtés a mai témánk, azért nem a népszavazás, mert ma Magyarországon csak arról lehet népszavazást tartani, amit a Fidesz engedélyez. Szerveztünk az ország több pontján aláírásgyűjtést azért, hogy lehessen népszavazást tartani. Ezt mindenhol tudomásul vette a rendőrség, csak itt nem.

Kakuk elmondta azt is, hogy meglepte, mennyien vannak a boltbezárások ellen, volt olyan település, amelyen fideszes szavazók is aláírták a tiltakozásra buzdító ívet. A dolog mindenhol úgy működött, hogy mint demonstrációt, bejelentették a rendőrségen - mivel az ilyen tevékenység a gyülekezési törvény hatálya alá esik -, és már mehetett is a munka. Ez egészen addig jól is működött, amíg el nem jutottak Szombathelyre.

Amit itt művel a rendőrfőnök Szombathelyen, az felháborító. Nem hajlandó elismerni, hogy ez így működik, vitatja a törvény értelmezését. Próbálja megakadályozni a demokratikus véleménynyilvánítást, de mi a bíróságig is hajlandóak vagyunk elmenni, hogy az igazunkat bebizonyítsuk. Írja le nyugodtan, hogy szerintem a városvezetés összejátszik a rendőrséggel

- mondta Kakuk György.

Szuhai Viktor szerint a rendőrség véleménye alapján ez tevékenység nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá. Így területfoglalási engedélyre van szükség, hogy valaki aláírást gyűjtsön, amit viszont már az önkormányzat hatáskörébe tartozik, vagyis tőlük kell engedélyt kérni, és nem utolsó sorban fizetni is érte. A DK Vas megyei elnöke azt furcsállja, hogy akkor mégis miért a rendőrség engedélyezi ezeket az akciókat az ország minden pontján, kivéve Szombathelyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra