Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Müller Cecília továbbra is az otthoni munkavégzést javasolja és 500 fő alatt sem lehet rendezvény

Lassú felszabadítások jönnek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt A kocsmától az egyetemig - Megjelentek a kijárási korlátozás enyhítésének a részletei May 01. 06:58 , a múlt éjjel jelentek meg a kijárási korlátozás enyhítésével kapcsolatos jogszabályok.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az új helyzetről is beszélt Müller Cecília péntek délelőtt az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos nagy eredménynek nevezte, hogy sikerült a járvány berobbanását, a hirtelen nagyszámú megbetegedést elkerülni.

Mint mondta,

sikerült időt nyerni, fel tudtak készülni a legrosszabb forgatókönyvre is, de továbbra is szükség van óvatosságra, mértékletességre, a szabályok betartására.

Ahol lehet, maradjon a home office
Pixabay.com

Továbbra is mindenki tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot, az arcot takarják el az üzletekben és a tömegközlekedési járműveken - mondta.

Hangsúlyozta: továbbra is érvényben marad a 65 év felettiek részére 9-12 óra között kijelölt vásárlási sáv az ország egész területén.

Müller Cecília kiemelte: "lassú felszabadítások" fognak következni, amiket járványügyi szempontból is szigorúan kontroll alatt tartanak, és hasznosnak nevezte a lakosság körében indult szűrővizsgálatokat. Jelezte, hogy az

egészségügyi szolgáltatások is újraindulnak,

amiről a napokban részletes tájékoztatást adnak.

Az országos tisztifőorvos szólt arról is:

továbbra is javasolják, hogy amennyiben lehetséges, a munkáltatók tartsák fenn az online munkavégzés lehetőségét.

Amennyiben ez nem lehetséges, úgy fontos, hogy csak egészséges dolgozók vegyék fel a munkát, akik nem köhögnek, tüsszögnek, nincs lázuk. Mint mondta, néhány helyen, így a tatabányai kórházban is voltak olyan egészségügyi dolgozók, akik betegen végezték a munkájukat, és nem kizárható, hogy ennek szerepe volt a járvány terjedésében.

Semmilyen tömegrendezvény nem szervezhető

Semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában, eloszlatva a félreértéseket.

Szentkirályi Alexandra a műsorvezető kérdésére azt közölte, fontos pontosítást szeretne tenni: a rendezvények tilalma az egész országra - tehát nemcsak Budapestre és Pest megyére -, és az 500 fő alattiakra is vonatkozik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés