3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

A fiatalok ötöde alig 500 forintot tud spórolni havonta

63 százalék nagyon bizonytalannak vagy inkább bizonytalannak érzi a jövőjét anyagi szempontból.

Az OTP Bank friss felmérésében 18-35 év közötti magyarokat kérdezett. Ennek során kiderült, hogy a fiatal lakosság a következő 10 évben szeretne utazni, szórakozni, de emellett tervben van a saját lakás vagy autó vásárlása, a tanulmányok befejezése, egy esküvő megszervezése, valamint a gyerekvállalás is.

Ez még nem lenne elkeserítő, ám az is kiderült, hogy a megkérdezettek csupán kevesebb, mint fele érzi azt, hogy saját forrásból képes lesz megvalósítani az álmait.

Ugyanis 63 százalék nagyon bizonytalannak vagy inkább bizonytalannak érzi a jövőjét anyagi szempontból – szemlézi a felmérést az economx.hu .

A pesszimizmusuknak a leggyakoribb oka, hogy az alacsony munkabérek mellett nehéznek tartják a megtakarítást, illetve túl nagy költségűnek a terveik megvalósítását.

Ahhoz, hogy el tudják önerőből érni céljaikat, két megoldást látnak lehetségesnek: az egyik, hogy pénzügyileg tudatosak legyenek, azaz tervezzenek tudatosan, kövessék bevételeiket és kiadásaikat, a másik pedig a külföldre költözés, ami újabb kihívások elé állíthatja őket.

A kutatásból az is kiderült, hogy a fiatalok 72 százaléka szerint 5000 forint felett van az a pénzösszeg, amit érdemes havonta rendszeresen megtakarítási vagy befektetési célra szánni, viszont a legtöbbeknek (18 százalék) a mindennapi kiadásokon túl mindössze maximum 500 forintja marad hó végére, amit félre tudna tenni.

A válaszadók harmada úgy véli, ilyen kis összegekre a későbbiekben nem fog tudni támaszkodni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet