A Fideszre már csak a magyarok negyede szavazna

Az Idea felmérése még a Magyar Péter által szervezett április 6-i tüntetés előtt készítették.

A pártok népszerűségi rangsorát ugyan továbbra is biztosan vezeti a Fidesz-KDNP, de a párt támogatottsága csökkenő tendenciát mutat és évek óta nem volt ennyire alacsony, mint jelenleg – írja az IDEA Intézet közösségi média alapú kérdőív segítségével felvett, reprezentatív felmérése alapján - írja a klubradio.hu.

Április elején már csak a felnőtt népesség negyede (25 százalék) szavazott volna a Fidesz-KDNP-re. Ráadásul míg február elején még a biztos szavazók 44 százaléka szavazott volna a Fidesz-KDNP-re, márciusban ez az arány 2 százalékponttal, áprilisban pedig további 4 százalékponttal csökkent. A hónap elején a biztos szavazók körében már „csak” 38 százalék volt a kormánypártok támogatottsága.

Ilyen mértékű népszerűségvesztésre hosszú évek óta nem volt példa a Fidesz-KDNP esetében – írták. A felmérést jórészt a Magyar Péter által szervezett április 6-i tüntetés előtt készítették.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek