A forró autóban hagyták a kutyát, majdnem elpusztult - videóval frissítve

Az autóban már sokkos állapotban lévő francia bulldogot egy járókelő vette észre Szombathelyen a Szelestey utcában, megmentették az életét, szerencsére már jól van.

Jól van a tűzforró autóból kimentett kutya

Ismert emberek is elborzadtak a tegnapi eseten - mint például Tóth Vera, Tóth Gabi vagy Tarján Zsófi. Sokan érdeklődnek a kutya hogyléte felől, ezért felhívtuk az állatkórházat.

dr. Varjú Gábor klinikus szakállatorvos elmondta, hogy a kutya életét vélhetően az mentette meg, hogy a helyszínen hideg vízzel locsolva hűtötték, mert így mire bevitték a klinikára a testhőmérséklete normális volt. Volt némi tüdő-vizenyőségre utaló tünete a kutyának - erre kezelést kapott - szaporán lihegett, megviselte az eset, de már jól van, a gazdája haza is vihette. Az ilyen esetekben a hideg vizes hűtés életmentő cselekedet! Szükségszerű! - üzeni az állatorvos.

Mi pedig továbbra is csak azt tudjuk szajkózni, amit mindenki évek óta - kánikulában NEM hagyunk az autóban sem embert, sem állatot!


Korábban írtuk:

Egy hölgy sétált Szombathelyen a Szelestey utcában, amikor nyüszítő, síró hangra lett figyelmes. Először arra gondolt, hogy egy kisbaba sírhat, és mivel az autók felől érkezett a hang, elkezdte keresni a gyereket.

A forró autóban hagyták a kutyát, majdnem elpusztult
A forró autóban hagyták a kutyát, majdnem elpusztult
Nyugat.hu

Gyerek helyett egy már sokkos állapotban lévő kutyát talált egy forró autóba bezárva, ránézett a kocsin lévő parkolójegyre, és kiderült, hogy több mint húsz perce lehetett a tűző napon álló autóban a kutya. Igaz, hogy az egyik ablak néhány centiméterre le volt húzva, de ez a 32 fokos kánikulában, a tűző napon álló autóban gyakorlatilag semmit nem ér, ezért segítséget kért a közelben állóktól, akik hívták a rendőröket és az állatmentőket, és amíg ők kiértek, az autó ablakát lejjebb rángatták, így ki tudták nyitni az ajtót.

A forró autóban hagyták a kutyát, majdnem elpusztult
A forró autóban hagyták a kutyát, majdnem elpusztult
Nyugat.hu

A nagyon rossz állapotban lévő, hányó és remegő kutya nem tudott lábra állni sem, amíg a segítség megérkezett, vizet locsoltak rá és próbálták hűteni az állatot. Az állatmentők az állatkórházba szállították, egyelőre nem tudni, hogy a felelőtlen gazda okozta kínzást túl fogja-e élni a kutya, de az biztos, hogy ha néhány perccel később jön a segítség, akkor már nem sikerül megmenteni.

Baánné Győrfi Krisztina elmondta, a kutya a tekintetével és gesztusaival könyörgött a segítségért. Azonnal tudta, hogy az állatnak nincs sok ideje a hőgutáig.

-Elöször befutottam a dohányboltba, kijöttek a fiúk, majd elmentek, hogy felhívják a Fekete István Állatvédő Egyesületet. Addig én ott maradtam a kutyával, akkor készitettem a felvételt is - elevenítette fel a történteket az asszony. - Utána vettem észre, hogy vér szivárog az eb szájából. Akkor megint visszaszaladtam a dohányoshoz és az ott lévő vásárló azonnal odafutott az autohoz egy csavarkulccsal, hogy betörje az ablakot. Ekkor már többen odajöttek.

Baánnő Győrfi Krisztina felvétele

Az ablak betörésére végül nem került sor, mert egy férfi lejjebb tudta tolni az ablakot és így kinyitották az ajtót, majd kiemelték a kutyát, ami akkor már nem tudott lábra állni. A kutya teste forró volt, a szomszédos boltból hoztak vizet, azzal locsolták.

A kutya gazdája ezután kb. negyed órával érkezett az autóhoz és felháborodott azon, hogy kinyitották a kocsiját. A huszonéves tulaj el akart menni a habot hányó kutyával, de a helyszínen lévők nem engedték, mondták, hogy várja meg a rendőröket. Az asszony szerint a rendőrség komolyan vette az ügyet és az állat gazdáját elvitték, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet, a boxert pedig az állatvédők állatkórházba vitték.

Baánné később felhívta az állatkórházat, ahol megnyugtatták: a kutya jó eséllyel túléli a mai kalandot.

A Rendőrség állatkínzás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a tulajdonos ellen.

100$ jár, ha kibírod 10 percig a forró autóban. Hogy tetszik?
Hőségben, tűző napon még öt percre sem szabad az autóban hagyni sem gyereket, sem állatot, még akkor sem, ha néhány centiméterre lehúzva hagyjuk az ablakot. A felforrósodó műanyagok miatt 1-2 perc alatt 50-60 fokra melegedhet fel az utastér, ami végzetes lehet.
Ha forró autóban magára hagyott gyereket vagy állatot lát, hívja a 112-es segélyhívót!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló