Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hamvazószerda rituáléja is változik a vírus miatt

Új szabályt kényszerült hozni Róma a hamvazkodással kapcsolatban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Január 12-én jegyzékben módosították a hamvazószerdai katolikus hamvazkodás szertartásrendjét a koronavírus-járvány miatt - írja a Magyar Kurír .

A rendelkezés szerint a papnak először imádsággal meg kell áldania a hamut, meghintenie azt szenteltvízzel, majd mindössze egyszer kell elmondania - nem minden hívő előtt -, hogy "Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban" , vagy "Emlékezz, ember, por vagy, és porrá leszel!"

Ezt követően a pap lemossa a kezét, szájmaszkot vesz és mindenkit meghamvaz, aki elé járul a templomban, vagy ő maga megy a hívekhez a templomban, akik a helyükön maradnak. A hamut a pap a hívek fejére hinti az ujja közül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra