A hétvégére leáll a szombathelyi Joskar Olán a távhőszolgáltatás

Csővezetéket cserél a Szomtáv.

A február 12-ei hétvégén a Joskar Olán - csővezetékek cseréje miatt - időszakosan szünetel a távhőszolgáltatás - közölte szerda délután a Szomtáv.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. szakemberei a hét elején észlelték a hibát a Joskar Ola lakótelepen, a Pázmány Péter körút 54. számú ház alagsorában. A feltáráskor kiderült, hogy egy 1972-ben lefektetett, utószigetelt hagyományos gerincvezeték több helyen is kilyukadt. A feltárás után a szakemberek rendkívül rossz állapotban találták a vezetéket. Mint kiderült, a közel 50 éves cső azért rozsdásodhatott el ennyire, mert a lakótömb előtti védőcsatornába befolyt az esővíz. A Pázmány Péter körúton feltárt meghibásodás számos közintézmény és több mint 2000 lakás fűtését és használati melegvíz ellátását érinti. A szolgáltatást azonban a hibaelhárítás megkezdéséig is biztosítja a Távhő.

A szolgáltató szakemberei elmondták, ideiglenes megoldásra ezúttal nincs lehetőség, a vezeték annyira rossz állapotban van, hogy a gerincvezeték teljes cseréjére lesz szükség, amit a lehető leghamarabb el kell végezni. Az akut problémát a hétvégén, 2X1 nap szolgálatkieséssel, a terepen javítják ki.

A hibaelhárítási munkálatok tehát 2022.02.12-én (szombaton) és február 13-án (vasárnap) 07.30 órától várhatóan 18 óráig a szolgáltatás időszakos kimaradásával járnak. A használati melegvíz-szolgáltatás ebben az időszakban a lakossági és az intézményi fogyasztóknál is szünetelni fog.

A társaság a munka elvégzésének időpontját úgy választotta meg, hogy a felhasználók számára a legkevesebb kellemetlenséggel járjon. A szolgáltató mindent elkövet annak érdekében, hogy a munkálatokhoz kapcsolódó üzemszünet a lehető legrövidebb ideig érintse a felhasználókat, és mihelyt az műszakilag megoldható, a szolgáltatást megkezdi.

Ilyen helyreállítási munkákra készül a Távhő

A Távhő szakemberei közölték, hogy az érintett lakóépületen belül, a pincében feltárt aknában utószigetelt, az épületen kívül pedig előszigetelt csövet fektetnek le, 6-7 méter nyomvonalszakaszon, 3 iránytöréssel. Szombaton az előremenő szakaszt cserélik ki, majd terveik szerint ideiglenesen visszaadják vasárnap reggelig a szolgáltatást. Vasárnap reggeltől pedig a visszamenő szakaszt cserélik ki. A munkálatokat azonban nehezíti, hogy az elmúlt 50 évben a Távhő-vezetékek méretezése is megváltozott, a régi és az új gerincvezetékek összeillesztése külön kihívást jelent majd a szakemberek, de igyekeznek minél hamarabb, külső szakemberek bevonásával orvosolni a meghibásodást.

A Távhő szakemberi azt ígérik, hogy mindent megtesznek azért, hogy a tervezettnél gyorsabban végezzenek a munkálatokkal. A szolgáltatáskimaradással érintett lépcsőházakban kifüggesztették az ezzel kapcsolatos tájékoztatókat. Érintett közületek:

Napsugár Óvoda
Korai fejlesztő
Bercsényi Iskola
Barátság Óvoda Bölcsőde Öregek klubja
Volt Gazda
Szent Márton Gyógyszertár
Savaria Múzeum
Vásárcsarnok
Pázmány 28 Posta
Pázmány 28 Dohánybolt
Mari ABC

Lakások:

Pázmány 5 7 9
Pázmány 11 13 15
Pázmány 17 19 21
Pázmány 54-62
Pázmány 40-52
Pázmány 30-38
Pázmány 28
Pázmány 4-22
Pázmány 23
Pázmány 25
Barátság 2-20
Barátság 1-19
Barátság 23-37
Szent Márton 6-24 (vannak közületek)
Szent Márton 23-37 (lakások és közületek)
Vörösmarty 1

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely