A Himnusz alatt érkezett az első riasztás

Tűzijáték okozott tüzet.

Hagyományosan együtt köszöntötték az új évet a szolgálatban lévő mentők, rendőrök és tűzoltók Szombathelyen, de a Himnuszt már nem tudták végighallgatni, befutott az év első tűzriasztása. Egy négyemeletes tömbházhoz vonultak, ahol tűzijáték miatt lángolt egy ablakkeret. A lakásban senki nem tartózkodott, így be kellett törni az ajtót.

Éjfélre a szombathelyi emlékműdombon gyűltek össze azok a szolgálatban lévő mentők, rendőrök és tűzoltók, akiknek éppen nem volt riasztásuk. Több éves hagyomány ez a vasi megyeszékhelyen. A Himnusz után rendszerint pukkantak a gyerekpezsgők kupakjai és boldog új évet kívántak egymásnak a jelenlévők.

A Himnusz alatt érkezett az első riasztás - tűzijáték okozott tüzet
A képre kattintva további helyszíni fotókat láthat
Tánczos Mihály

Az idén ez elmaradt, a "közlemény" ugyanis a Himnusz felénél érkezett. A tűzoltók már pattantak is a kocsiba és nem sokkal később már robogtak a tűzeset helyszínére, a Szűrcsapó utcába. Szerencsére nem lakástűz volt, hanem "csak" az ablakkeret gyulladt meg egy eltévedt (?) tűzijáték-rakétától. (A kérdőjel azért szerepel, mivel tapasztalatunk szerint többen szórakoztak azzal, hogy autók felé lőtték a pirotechnikai eszközöket. Ebből a tűzeset közelében majdnem tettlegességig fajult a vita egy fiatal és egy autóvezető között.)

A Himnusz alatt érkezett az első riasztás - tűzijáték okozott tüzet
A képre kattintva további helyszíni fotókat láthat
Tánczos Mihály

A tűzoltók hiába dörömböltek az érintett, égő ablakkeretű lakás ajtaján, ezért betörték az ajtót. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, az ablakkeretet pedig kiemelték, az izzást megszüntették. A rendőrség ezután megpróbálta felkutatni a lakás tulajdonosát, aki jó eséllyel nem így szerette volna kezdeni az új évet.

Ugyan a mentőknek itt nem akadt dolguk (szerencsére), de az ő éjszakájuk sem volt unalmas. Ingajáratban közlekedtek a szórakozóhelyek és a kórház között, sokan ugyanis most sem érezték, mikor illene megállni az ivásban, vagy egyéb bódulatot okozó anyag fogyasztásában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló