„A Kádár-rendszer jobb volt” – Így emlékeznek a szombathelyiek a rendszerváltásra

1990 áprilisának a végén tele voltunk lelkesedéssel. És most? Az utca emberét kérdeztük.

Már alig-alig emlékszünk rá. 1990 tavaszán, ezekben a napokban éppen túl voltunk az országgyűlési választások második fordulóján, és arra vártunk, hogy megalakuljon a szabadon választott Országgyűlésünk és vele együtt az új kormány.

Tele voltunk lelkesedéssel.

És most?

Két kérdést tettünk fel a rendszerváltást megélt korosztálynak a szombathelyi utcán. Az első az volt, hogy történt-e szerintük valóban rendszerváltás, a másik pedig az, hogy miként hatott saját maguk és közvetlen családjuk életére az államszocialista rendszer felbomlása.

A válaszokat az alábbi videóban lehet meghallgatni:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video