A kirúgott karinthys tanárok elbukták a pert

A tanárok nem kérik munkaviszonyuk helyreállítását, de sérelemdíjat igényelnek.

Elutasította a bíróság a hat Karinthy Frigyes Gimnáziumból elbocsátott tanár keresetét a Külső-Pesti Tankerület ellen, és jogosnak ítélte meg a tanárok elbocsátását, írja a hvg.hu.

A bíróság szerint a kirúgások arányosak és jogosak voltak, és a tankerület nem törekedett a véleménynyilvánítás elfojtására, hanem az oktatás biztosítása érdekében hozta meg döntéseit.

A bíróság megállapította, hogy a polgári engedetlenség munkaügyi és véleménynyilvánítási ügy is volt, és a tanároknak tudniuk kellett, hogy munkáltatójuk valamilyen lépést fog tenni. A tanárok nem kérik munkaviszonyuk helyreállítását, de sérelemdíjat igényelnek.

Az elbocsátások miatt az iskola jelentős szakmai hiányosságokkal küzdött, több tantárgyat nem tudtak megfelelően oktatni. A feleknek 15 napjuk van a döntés ellen fellebbezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek