A kirúgott katonák elhelyezkedését is nehezíti a kormány

Csak engedéllyel vállalhatnak munkát állami helyeken.

Csak külön engedéllyel helyezkedhettek el kormányzati szervnél az év elején kirúgott 45 év feletti katonák – derült ki egy év elején hozott, nem nyilvános határozatból, amit az rtl.hu ismertetett.

A jogszabály az igazgatási szerveknél, valamint a kormány és a miniszterek irányítása alá tartozó szerveknél való elhelyezkedést köti engedélyhez.

Ez azt jelenti, hogy az érintettek többsége kénytelen volt a piacon munkát keresni, miközben a tudásukat az állami szerveknél inkább hasznosíthatták volna.

A kirúgási hullámot az a rendelet tette lehetővé, amely szerint a honvédelmi miniszter egyoldalúan elküldhette azokat a 45 év feletti katonákat, akik legalább 25 év szolgálati jogviszonnyal rendelkeztek.

Azt nem tudni, hogy pontosan hány katona távozott így, a honvédségi létszámról szóló adatok ugyanis titkosak, de becslések szerint az érintettek száma több száz és 1800 között mozog.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet