A kis benzinkutak kártérítési pereket indíthatnak a Mol ellen

A versenyhivatalhoz fordultak.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) és az Európai Unió versenyhatóságához fordulnak a hazai független benzinkutak, mert állításuk szerint a Mol visszaélt monopolhelyzetével a benzinárstop idején. A független benzinkutaknak nem sikerült egyezségre jutniuk a hazai olajóriással, ezért kénytelenek jogi lépéseket tenni, bevonva a GVH-t és az EU versenyhatóságát is - írja a Népszava.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A benzinárstop alatt a független hazai benzinkutak egyedüli üzemanyag-beszállítója a Mol maradt. A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) szerint a Mol visszaélt a helyzettel, komoly károkat okozva a kis benzinkutaknak – mondta a lapnak Gépész László, az FBSZ elnöke.

A benzinárstop idején számos független benzinkút kénytelen volt bezárni, mert a Mol kedvezőtlen feltételekkel biztosította volna az üzemanyag-ellátást, sőt, előfordult, hogy hetekig nem szállítottak üzemanyagot a kutaknak. Az ársapka megszüntetése után visszatértek a korábbi beszállítók a piacra, de a bezárt benzinkutak vásárlói nem tértek vissza teljes mértékben, ami több töltőállomás bezárásához vezetett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek