Most már bárhol megjelennek a szombathelyi tapsolók, ahol szükség van rájuk - és nem csak tapsolnak

Szombathelyen is alakult már Facebook-csoport, amely az egészségügyi dolgozókért közösen tapsolókat fogja össze. Tagságuk és tevékenységi körük egyre bővül.

A Szombathely Tapsol nevű Facebook-csoport már csaknem 1600 tagúra duzzadt, üzenőfalán pedig naponta akár több tucat videót és fotót is találunk, amiket azok osztanak meg, akik minden este nyolc órakor az egészségügyi dolgozókért és mindenki másért is tapsolnak, azokért, akik kitartóan dolgoznak a közösségért.

"Ez a csoport azért jött létre, hogy mindennap szóljon a taps 20 órakor az egészségügyi és szociális dolgozóknak! Tapsoljunk az erkélyről, az ablakokból azoknak, akik a frontvonalban küzdenek a járvány ellen értünk, a szeretteinkért és a jövőnkért! Ők a mi hőseink! És szóljon a taps mindenkinek, akik értünk dolgoznak, rendvédelmi dolgozók, tűzoltó, Kereskedelmi dolgozók, kamionosok, buszsofőr, vasutas stb. Hálánkat kifejezve" – áll a csoport leírásában.

via GIPHY

A csoport alapítója azt is elmondta, kezdetben csupán az volt a cél, hogy összefogják azokat, akik hálájukat szeretnék kifejezni a kitartóan dolgozó társaiknak, de emellett már olyan programokat is próbálnak szervezni, amelyek nem csak a tapsról, hanem úgy általában az emberek felrázásáról szólnak.

Az Agora Savaria Kultúrfutár programsorozatához hasonlóan például lakótelepi parkolókba látogatnak el, és zenével buzdítják a közönséget a szórakozásra.

Hétfőn pedig a csoport tagjainak nevében emléklapokat adtak át a Klapka, a Claudius és a Szombathelyi Polgárőr Egyesületnek, valamint a szombathelyi tűzoltóknak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet