A lottó történelmének legnagyobb nyertesei

Érdekel a szerencsejáték? Cikkünkben megismerheted a legrégebbi hagyománnyal bíró játék, a lottó legnagyobb nyerteseit és kifizetéseit.

A legnépszerűbb szerencsejáték Magyarországon

A lottó régóta a magyarok egyik kedvenc szerencsejátéka, ami nem csak az online kaszinók megjelenése óta érhető el. Lottót, mint szelvényt amivel nyerni lehet már a középkorban is osztogattak az átlag emberek között. Természetesen ekkoriban még nemigen fektettek nagy hangsúlyt a biztonságra.

A legelterjedtebb változata - ha az elmúlt pár száz évet vizsgáljuk az ötöslottó lett. Mária Terézia idejében vezették be hivatalosan, de népszerűsége már akkoriban is óriási volt. Azóta pedig többféle változata is megjelent, manapság pedig már több száu olyan online kaszinók érhető el, ahol a lottó mellett, nyerőgépek és akár az online rulett játék ingyen lehetőségei közül is választhatunk.

A hatoslottó mostani változatát pedig 1988 -ban vezették be. A játékot az osztrákoktól átvéve ugyanolyan áron kezdték el terjeszteni, mint az addigi egyedüli - ötöslottót is.

A legszerencsésebb játékosok

Ki ne gondolkodott volna már azon, hogy mire költené a nyereményt, ha szerencsés lenne az egyik lottó sorsoláson. Vannak viszont olyan játékosok akik pár kedvenc számuknak köszönhetően óriási nyereményeket zsebelhettek be. Ezeknek a játékosoknak pedig azt mondhatjuk, hogy pillanatok alatt változott meg teljesen az életük. Az alábbiakban összegyűjtöttük a lottó játék legnagyobb nyerteseit.

A legnagyobb nyertesek

A Mega Millions lottó, amely egy észak - karolinai házaspárnak forgatta fel teljesen az életét, 2016 -ban hirdette ki a szerencsés nyerteseket, akik közel 460 milliárd forint értékben választottak bele a jackpot nyerőszámaiba.

A másik játékos, aki dobogós helyet foglal el a nyertesek között egy New York -i férfi, Robert Bailey aki 2019 -ben vehette át a nyereményét. A férfi ugyanazokat a számokat játszotta meg 25 éven át, és ezek a számok segítették hozzá végül a közül 206 milliárd forintnyi összeghez.

Európában pedig a legnagyobb nyertesek közé tartozik egy skót házaspár Chris és Colin Weir, akik 2011 -ben kerültek fel a ranglistára. Az összeg amit ezen az úton megkaparintottak több mint 69 milliárd forint volt.

A legnagyobb nyeremények Magyarországon

A magyar játékosok világában pedig közül 50 év telt el a két legnagyobb nyertes kihirdetése között. Mivel már az 1950 -es években is óriási népszerűségnek örvendett a játék, nem csoda, hogy születtek nagy nyertesek ez időben is.

Az első nagyobb nyeremény 1957 -ben 880 000 forintnak megfelelő összeg volt. Később pedig, 2000 körül egy idős néni több mint 6 milliárd forintnak megfelelő összeget vihetett haza, ő ekkoriban az ötös lottóval nyert.

További szerencsés magyar játékos:

 • 2010 - több mint 3 milliárd forint - Ötös lottó
 • 2019 - több mint 4 milliárd forint - Ötös lottó
 • 2015 - több mint 5 milliárd forint - Ötös lottó
 • 2003 - több mint 5 milliárd forint - Ötös lottó
 • 2019 - 10 milliárd forint - Euro Jackpot
 • A több száz milliárdos nyeremények

  Ezen kívül pedig érdemes lehet megemlíteni például a lottóötös további rekord nyerteseit is, akik egyből hárman is voltak. A Powerball játék azon az estén összesen 435 milliárd forint nyereséget hozott a játékosoknak. Plusz érdekesség, hogy a szerencsés találat alig 1 a 292 millió eséllyel bírt.

  Az ötöslottónak köszönhetően pedig egy floridai nő is 454 milliárd dollárt nyert még 2012 márciusában. De akár említhetnénk Ira Curry és Tran nevét is, akik 648 millió dollárt nyertek 2013 -ban, vagy épp a Powerball egy másik nagy nyertesét 700 millió dollár értékben.

  Ma már szinte azt is mondhatnánk hogy szinte minden országból vannak nagyobb nyertesek, így akárhova nézünk mindenhol találhatunk pár szerencsés játékost aki felkerülhet erre a listára.

  Az át nem vett nyeremény

  Amerikában történt egy eset, amikor egy 699 millió dolláros lottószelvény gazdáját keresték, viszont kilétére azóta sem derült fény. A nyereményt senki nem vette át, pedig azonnal dobogós helyet kapott volna a legnagyobb nyertesek között a szelvény tulajdonosa.

  A lutri története Magyarországon

  A lottó, amit Magyarországon sokáig lutriként emlegettek így már pár évszázaddal ezelőtt is óriási népszerűségnek örvendett. Ha pedig azt vesszük alapul, hogy hivatalosan csak a nagyvárosokban akarták elérhetővé tenni de végül annyira nagy volt a kereslet hogy pár éven belül minden kis zeg- zugban elérhetővé vált, láthatjuk hogy nem kellett sok reklámot alkalmazni a szerencsejátéknak kis hazánkban, ahhoz hogy elérje a játékosokat.

  Legnépszerűbb típusai Magyarországon:

 • Ötöslottó
 • Hatoslottó
 • Skandináv lottó
 • Euro Jackpot
 • Joker
 • Luxor
 • A jövő szerencsejátéka

  Azt mondhatjuk tehát, hogy mióta ember az ember, szinte mindig elérhető volt előtte a lottó - vagy legalábbis egy lottóhoz hasonló szerencsejáték. A kereslete pedig mindig is szárnyalt, és bár amíg regebben csak személyesen volt lehetőség arra, hogy az általunk tippelt számokra fogadni tudjunk addig manapság már több száz online kaszinó közül választhatunk. Attól függően hogy melyik típusa érdekel választhatunk hagyományos ötös, hatos és skandináv lottó változatokat is, de akár arra is lehetőségünk nyílhat, hogy egyéb speciális verziót kipróbáljunk.

  A technikai fejlődés pedig óriási változásokat ígér a jövőre vonatkozóan is, így jó eséllyel a játék népszerűsége a jövőben is hasonlóan alakul majd.

  Addig pedig, akár a hagyományos lottó, akár a felturbózott online lottó változatok érdekelnek, a minőségi kaszinók weboldalain könnyen megtalálhatod a számításaidat.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  (X)